Temesvári sertésborda kuktában recept

1 adag
747
kcal
Temesvári sertésborda kuktában
Temesvári sertésborda kuktában
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári melegben próbáltam leegyszerűsíteni a főzést, így gyakran vettem igénybe a kukta segítségét. Lényegesen rövidebb idő alatt készült el, és szerintem, de a család szerint is sokkal ízletesebb.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-zöldbabos sertésborda, temesvári sertésszelet kuktában, sertésszelet tejfölös-zöldbabos mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
  2. A kuktában a szalonnát kiolvasztjuk, és megdinszteljük a hagymát, kevés paprikával megszórjuk, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldbabot. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 5 percig főzzük.
  3. A zöldpaprikát és a paradicsomot  rátesszük a zöldbabra, és összekeverjük. Tetejére kerülnek a hússzeletek.
  4. Lezárjuk a kuktát, és a sípolástól számítva 10 percig főzzük.
  5. A hússzeleteket kivesszük, és tányérban alufólia alatt melegen tartjuk.
  6. A kuktában a zöldbabot a tejföllel behabarjuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és fedő nélkül egyszer átforraljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 765
elküldve: 2
receptkönyben: 36
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
747