Szardíniás Cézár saláta recept

Szardíniás Cézár saláta
Szardíniás Cézár saláta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Jamie Oliver-től lestem el, és kisebb-nagyobb változatatásokkal újragondoltam. A cézár saláta általában melle húsából készül, de érdemes combbal kipróbálni, mert sokkal szaftosabb, nem olyan száraz. Az öntet igazán pikáns, kellemesen savanykás, füstös, egyszóval jó :) Érdemes friss fűszernövénnyel dolgozni... megéri.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Cézár saláta, Cézár saláta csirkecombból, Cézár saláta szardíniával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat a bőrétől megtisztítjuk, a csontok mellett egy hegyes késsel átszúrjuk - így könnyebben átsül a csontok mellett is.
  2. Egy tálba beletesszük, olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a friss rozmaringot, valamint két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd átforgatjuk.
  3. Serpenyőt hevítünk és lassan megsütjük - akinek szimpatikusabb sütőben is elkészítheti.
  4. Amíg sül a csirke, elkészítjük az öntetet - (én ezt egy aprítógépben csináltam), de lehet akár mozsárban is. A maradék fokhagymát, a doboz szardellát - ízlés szerint lehet kevesebbet is - olívaolajat, citrom levét (itt tartsuk be a 3:1-es arányt), sót, borsot, rozmaringot és parmezánt teszünk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk.
  5. Ha megsült a csirke, a csontról eltávolítjuk a húst és összesaraboljuk, kenyeret pirítunk, a salátákkal megágyazunk a csirkének, öntetet teszünk rá, majd a végén ízlés szerint parmezánt szórunk rá.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 844
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

DrPepe

Mióta szakács: 2012.01.10.
14 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588