r
Nosalty Logó

Sült hal & krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Sült hal & krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Bunda tésztája

Krumpli

Borsópüré

Összesen 1344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Bunda tésztája

Krumpli

Borsópüré

Összesen 2685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hal

Bunda tésztája

Krumpli

Borsópüré

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 1344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3762 micro
Összesen 2685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Hal

Bunda tésztája

Krumpli

Borsópüré

Elkészítés

Hal

  1. Ha fagyasztott hallal dolgozunk, hagyjuk hűtőben kiolvadni magától. A halat filézzük, a filéket kettévágjuk, majd megpróbáljuk szárazra törölgetni egy konyhai ronggyal. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Lisztbe forgatjuk a szeleteket, majd az előzőlegesen elkészített palacsintatésztába (az összetevőket csomómentesre keverjük, sűrű tejszín állagúra). Itt fontos, hogy valóban jéghideg vízzel keverjük ki. Állagra a félig felvert tejszínhez hasonló masszát kell kapjunk. Csinálhatjuk sörrel is! Ha ezzel a tésztával is bevontuk, mehet a forró olajba azonnal.
  3. Oldalanként, vastagságtól függően kb. 2-4 percig süssük, vagy amíg szép barna nem lesz. Az olaj hőmérséklete 190-200 °C fok körül az optimális (kb. a közepesnél eggyel erősebb láng).
  4. Konyhai papírtörlőn alaposan itassuk le. Én kézbe veszek még egy adag papírtörlőt, és egyesével áttörölgetem kézben is a szeleteket, hogy minden fölös olajat eltávolítsunk róla.

Bunda tésztája

  1. A tökéletesen ropogós krumplihoz felvágjuk azt ujjnyi vastag szeletekre, és hideg víz alatt addig mossuk, míg az azt ellepő víz tisztává nem válik.
  2. Ezután hideg, sótlan vízben odatesszük főni. Ha felforrt, hagyjuk 2-3 percig főni, majd szűrjük le, és terítsük szét egy tálcán vagy rácson a hasábokat. Fontos, hogy ne legyenek egymáson, szépen külön sorakozzanak. Macerás, mint ahogy az egész folyamat maga, de megéri.
  3. Tegyük fagyasztóba legalább fél órára. Így előkészíthetünk egyébként nagyobb mennyiségű krumplit is, készen a sütésre.
  4. A 120-140 °C fokos olajban (kis láng) kb. 5-7 percig "pároljuk", majd kivesszük (egy fritőz jól jön ilyenkor), és 190-200 °C fokosra (közepesnél kicsit nagyobb láng) hevítjük az üres olajat.
  5. Ebben készre, vagyis szép pirosra sütjük, majd a halhoz hasonlóan alaposan leitatjuk róla az összes felesleges zsiradékot. Még forrón megszórjuk sóval.

Krumpli

  1. Egy gyorsforralóban összepároljuk az alapanyagokat 12-15 perc alatt, majd összetörjük villával vagy krumplinyomóval (így rusztikusabb - marad benne héj, nagyobb borsó darabok), vagy robotgéppel egészen krémesre.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8864
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 18.

Ajánló

Érdemes a borsópürével kezdeni. Amíg párolódik, megsütjük a krumplit, majd a legvégén a halat - már ha nem akarunk egyszerre két serpenyőben/olajsütőben dolgozni. Citromgerezddel tálaljuk a halat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

A klasszikus angol Fish & Chips-et mi is nagyon szeretjük. Persze, csak ha jól készül, és nem lesz szottyos a hal bundája és olajban tocsogó a krumpli; mint sajnos már egy-két kifejezetten ezzel foglalkozó étteremben is...

Hozzávalók

Hal

Bunda tésztája

Krumpli

Borsópüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek