r
Nosalty Logó

Spagetti Carbonara Andrew konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrew
Spagetti Carbonara Andrew konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk lábasban vizet, majd mikor lobog, dobjuk bele a tésztát, és főzzük 8-10 percig. Mikor kész, tésztaszűrővel szűrjük le.
  2. Amíg a tészta fő, kényelmesen elkészíthetjük a carbonara lényegi részét. Kockázzuk fel a bacont és a gombákat, a hagymát aprítsuk kis darabokra. Egy tálkában verjük fel a tojást.
  3. Mély serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát, a bacont és a gombát. Kevergetés mellett süssük néhány percig, majd lódítsuk meg a főzőtejszínnel, szórjuk meg a petrezselyemmel és ízlés szerint sóval, borssal. Az egész folyamat kb. 5 perc alatt kész, szóval amikor a tésztát főzzük, félidőnél neki is állhatunk.
  4. A leszűrt tésztát öntsük a serpenyőbe, és jól keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást is. Kevergetve süssük még néhány percig, amíg a tojás az általunk kedvelt állapotra nem sül, majd vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.
  5. Díszítésnek én bébi spenótot dobtam rá, ami egy kellemes plusz ízt adott neki, de megszórhatjuk parmezán sajttal is. A dekoráció egy löket balzsamdzsúz volt, ami szintén kellemes, édeskés ízhatást kölcsönzött.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4475
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Nagyon gyorsan elkészíthető étel, amihez egy lágy fehérbor vagy rozé illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti Carbonara Andrew konyhájából
Andrew 8 recept

A Carbonara az a tészta, amit nagyon sokan el tudnak készíteni, mégis mindenki egy kicsit máshogy csinálja, így mindenki egy kicsit máshogy szereti. Én személy szerint gombával szeretem, és úgy, hogy a tojás nincs szárazra sütve, tehát az egész tészta kellemes, krémes állagú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk