Sárgabaracklekvár Anett konyhájából recept

Sárgabaracklekvár Anett konyhájából
Sárgabaracklekvár Anett konyhájából
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig vidékről, a nagynénémtől kaptuk a házi lekvárokat, de egyszer csak megunta a befőzést, és vettünk a boltba.... háááát ekkor kezdtem el befőzni :) Biztos azt fogjátok érezni, minek dzsemfix és száraz dunszt is, de én tutira megyek, így készítettem először, és bejön mindig :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Imádjuk pirítósra, rizskochoz és lekváros tésztához is :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

baracklekvár, házi sárgabaracklekvár, baracklekvár házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, és kimagozzuk.
  2. A fél barackokat még egyszer félbevágjuk, és fazékba tesszük.
  3. Ráöntjük a cukrokat, és lassú tűzön sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen, elkezdjük főzni. A dzsemfixnek hála 10-15 perc bőven elég neki :)
  4. Amíg fő, addig tisztára mossuk az üvegeket, és egy gáztepsire tesszük, hogy ne repedjen meg, amikor a forró lekvárt beleszedjük.
  5. Kb. 1-1,5 óra főzés után beletesszük a befőtt tartósítót és a dzsemfixet, még egyet rottyantjuk, és az üvegekbe szedjük.
  6. Celofánnal legumizzuk, feszesre húzzuk, és száraz dunsztba (egy lavórt kibélelünk takarókkal) hagyjuk kihűlni kb. 2-3 napig :)
  7. A spájzba a polcra tesszük, és akár azonnal fogyasztható :) 6 kg-ból nekem 8-10 üveggel szokott lenni.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 708
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett1

Mióta szakács: 2014.01.11.
8 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag cs, 2017-07-13 20:23

Légy szíves mondd meg, mit nem értek. A 3. pontban 10 - 15 perc a főzési idő. Az 5. pontban 1 - 1,5 óra. Kérlek.

1653