r
Nosalty Logó

Ropogós fahéjas müzli kenyérből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Ropogós fahéjas müzli kenyérből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A müzlihez

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A müzlihez

Elkészítés

A müzlihez

  1. A kenyérszeleteket sodrófával egészen laposra nyújtuk. Utána egy éles késsel levágjuk a széleket, a kenyeret pedig közepes méretű négyzetekre daraboljuk.
  2. Felolvasztjuk a vaj 3/4-ét egy nagy serpenyőben, majd beleszórjuk a kenyeret. Közepes lángon alaposan megpirítjuk a darabkákat, amíg nem maradnak teljesen puha kockák. Vigyázzunk, nehogy odaégjen.
  3. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat, majd az egészet szórjuk a piruló kenyerekre. Inkább rázogassuk, mint kevergessük a serpenyőt, hogy a cukor egyenletesen tudjon olvadni, és ne kristályosodjon vissza.
  4. Addig süssük a kenyeret, amíg a legtöbb szemet be nem vonta a fahéjas karamell. Ezen a ponton még hozzáadhatjuk a vaj maradékát, ha tovább szeretnénk pirítani a müzlit leégés nélkül.
  5. Tegyük tálba a kész müzlit, és hagyjuk kihűlni. Fogyasszuk tejjel, de akár önmagában is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 465
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fahéjas müzli kenyérből
Lakos Benedek 269 recept

A gyerekek (és felnőttek) egyik reggeli kedvence a fahéjas müzli. Persze ezt nemcsak dobozban vehetjük meg, hanem otthon is elkészíthetjük, ráadásul nagyon egyszerűen. Istenien ropogós, karamellás és fahéjas lesz, megéri kipróbálni.

Hozzávalók

A müzlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.