r
Nosalty Logó

Ribizlis szelet Zsuzsanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ribizlis szelet Zsuzsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

krém

tészta

tetejére

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

krém

tészta

tetejére

Elkészítés

krém

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A lekvárral megkenjük a tészta felét, majd ráhajtjuk a lekvár nélküli felét. A szélét alaposan összenyomjuk.
  2. A lekvárral töltött leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd villával több helyen megszurkáljuk.
  3. A sütő középső részén 20 percig sütjük, azután a sütő ajtaját résre nyitjuk, és a süteményt 5 percig pihentetjük. Pihentetés után kivesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
  4. A csillagánizst a kristálycukorral elektromos mákdarálóban porrá őröljük, azután a mascarponéhoz keverjük. A krémet a megsült tésztára kenjük, a süteményt felszeleteljük 12 egyforma kockára, majd megszórjuk a megmosott ribizliszemekkel.
  5. Az elkészült süteményt 1-2 órán át hűtőszekrényben érleljük és hidegen tálaljuk.
  6. Tipp: a piros ribizlit helyettesíthetjük fekete ribizlivel, áfonyával, jostával, málnával, eperrel, stb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1445
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Az ebéd vagy vacsora utáni kávéhoz, capuccinohoz remek választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A ribizli a bokrokon várta a sorsát, azonban a gyerekek nem nagyon szemezgettek vele... ekkor érkezett a szomszédasszony piros ribizlis sütije, amelyet pillanatok alatt befaltak. Azóta már magam is többször elkészítettem ezt a különleges, finom süteményt. :)

Hozzávalók

krém

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk