Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges borda Dobosi-módra

Részeges borda Dobosi-módra
Részeges borda Dobosi-módra
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

További receptek itt.   

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésborda vörösboros szafttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk, kenjük be fokhagymával vékonyan.
  2. Hevítsük fel a zsiradékot, és a lisztbe mártogatott húsokat süssük meg mind a két oldalon.
  3. Vegyük ki a zsiradékból a hússzeleteket, tegyük félre.
  4. Hintsük meg a pecsenyezsírt cukorral, karamellizáljuk.
  5. Adjuk hozzá a maradék lisztet. Öntsük fel a vörösborral. Rakjuk vissza a húsokat, és pároljuk puhára. Forraljuk be, amíg bevonóképes mártást nem kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 795
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sat, 2017-02-11 16:37

Párommal csapatmunkában készítettük el. Nagyon-nagyon finom, különleges hétvégi ebéd lett belőle. Máskor is fogjuk készíteni, talán a család többi tagját is megismertetjük vele. Köszönjük a receptet!

747
sertés rövidkaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
vörösbor 0.5 l
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl