r
Nosalty Logó

Rántott sajt Katrintól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Rántott sajt Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 449 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1346 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot nagyobb reszelőn lereszeljük egy műanyag tálba. Utána 2 db tojást feltörünk, majd rárakjuk a reszelt sajtokra, s utána rászórjuk a lisztet is. Villával jól összekeverjük, s berakjuk a hűtőbe 2 órára.
  2. Ha letelt a 2 óra, akkor kivesszük a hűtőből, s még egyszer jól átkeverjük villával. Kikészítünk egy lapostányért. Vizes kézzel gombócokat készítünk ezekből. Kb. 10 db lesz.
  3. Berakjuk a tányérba a gombócokat, majd laposra nyomjuk mind a 10 gombócot. Kikészítjük egy tányérba a zsemlemorzsát. Egyesével belerakjuk a lapos gombócokat, majd mindkét oldalát, meg a szélét is jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  4. Közben felmelegítjük az étolajat, s megsütjük mindkét oldalukat. Egy tányért kikészítünk, amire rakjunk 3 rétegű konyhai papírtörlőt, s ezekre tegyük rá a megsült rántott sajtokat.
  5. Mivel van benne liszt és tojás is, így nem folyik ki a sajt sütés közben. Hozzá krumplit kínálhatunk sütve.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1058
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!