r
Nosalty Logó

Ragyogó vajas kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Ragyogó vajas kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Vajas kifli

Összesen 851 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Vajas kifli

Összesen 3404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Vajas kifli

Összesen 149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 851 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8150.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    5432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Vajas kifli

Elkészítés

Vajas kifli

  1. A hideg tejet és vizet öntsük egy dagasztótálba, szórjuk bele az élesztőt és a cukrot. Kavarjuk össze, hogy az élesztő felolvadhasson.
  2. Szórjuk bele a kenyérlisztet és a sót, majd kezdjük el dagasztani. Amikor már egészen sima, akkor adjuk hozzá a puha vajat, amivel dolgozzuk tovább homogénre.
  3. Tegyük egy kiolajozott tálba a tésztát, fedjük le légmentesen, és tegyük be a hűtőbe éjszakára lassan kelni.
  4. Másnap reggel a megkelt tésztát borítsuk ki a tálból, és vágjuk fel 8 egyenlő részre. Nyújtsuk ki hosszú, szimmetrikus háromszög alakúra őket, kb 0,5cm vastagon. A rövidebbik oldala legyen felénk, amit aztán kezdjünk el szorosan feltekerni. Amikor teljesen feltekertük a kiflit, kissé gyúrjuk át bentről kifelé haladva, végül formázzuk meg.
  5. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, egy kevés vízzel fújkáljuk le. Hagyjuk 20-30 percet pihenni, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe. Érdemes az első tíz percben gőz alatt sütni, hogy szép fényes legyen a kérge.
  6. Amikor megsültek szép pirosra, akkor azonnal kenjük le olvasztott vajjal őket. Ez fogja megadni nekik az igazán ragyogó, fényes kérget.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 10903
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragyogó vajas kiflik
Simon Gábor 53 recept

Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.

Hozzávalók

Vajas kifli

Címlapról ajánljuk

További cikkek