Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel recept

Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel
Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam reggel az újságban, és muszáj volt kipróbálnom. Bejött.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

ajánlat

Tipp: Akinek csak nagyobb tepsije van, és egy lapot süt a tésztából, csak az egyik felére szórja a durvára vágott diót, és az lesz majd a sütemény teteje.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vaníliapudingos diós süti, narancsos-diós kocka, vaníliakrémes diós sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, 4 dkg darált és 4 dkg durvára vágott dióval, majd a tojásos részhez adjuk a narancslével együtt. Alaposan összekeverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék dióval, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
  3. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a pudingos résszel besűrítjük. A reszelt narancshéjat belekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  4. Összeállítás: az egyik tésztalapra kenjük a lekvárt, majd a vaníliakrémet, végül a diós lappal befedjük. Hűtőbe tesszük dermedni, majd felkockázzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 246
elküldve: 3
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

MSzabina

Mióta szakács: 2011.11.25.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Major Szabina
MSzabina / Major Szabina sze, 2014-12-31 09:29

Elnézést, hogy eddig nem írtam, de nem sok időm volt. Elnézést, hogy kimaradt a liszt mennyiség. Kb 15-20 dkg liszt kell bele, annyi, hogy szépen bele lehessen simítani tepsibe. Még egyszer elnézést hogy nem tudtam eddig válaszolni.

sterneva
sterneva sze, 2014-12-31 00:55

Tetszik a recept, de tényleg, mennyi liszt kell hozzá? Az elkészítésben szerepel, de a hozzávalókban nem... Légyszi, válaszolj!

Judit6
Kif Lee / Judit6 sze, 2012-11-21 08:14

Szia Szabina!

Mekkora tepsiben sütötted?

Szeretném elkészíteni, nagyon szeretem a diós dolgokat, így naranccsal pedig húú, de fini lehet :)

1085