r
Nosalty Logó

Muakacha, a közel-keleti desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Muakacha, a közel-keleti desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    390.6 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 6144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát készítsünk elő és vajazzuk ki. A réteslapokat csomagoljuk ki. Tekerjük ki a lapokat és 2-3 lapot összefogva ráncoljuk össze őket, majd helyezzük egymás mellé a sütőformában.
  2. A sütőt melegítsük elő és süssük benne a réteslapokat 180 C fokon 10 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből.
  3. A vajat olvasszuk meg, majd egyenletesen öntsük le vele a megsült tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 10 percre 180 C fokon.
  4. A tojást keverjük el a cukorral, a tejszínnel, a vaníliával és a fahéjjal, majd ha az előző sütési idő letelt, öntsük le vele a tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 25 percre.
  5. Amíg a tészta sül, forraljunk fel 200 ml vizet, majd olvasszunk fel benne 200 g cukrot, ezzel cukorszirupot készítve.
  6. Amikor a tésztát kivettük a sütőből, egyenletesen öntsük le az elkészített cukorsziruppal.
  7. A pisztáciát daraboljuk fel, majd szórjuk meg a Muakacha tetejét vele. Hagyjuk állni, majd ha kihűlt szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 224
  • 7 napos nézettség: 1118
  • Össznézettség: 2055
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muakacha, a közel-keleti desszert
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.