Mézes krémes 10. - pudingos recept

1 adag
2534
kcal
Mézes krémes 10. - pudingos
Mézes krémes 10. - pudingos
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes mézes sütemény, mézes-pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
  3. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és megsütjük a lapokat. Gyorsan sülnek a lapok! Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
  4. A krémhez a tejből elveszünk kb. 3 dl-t, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
  5. A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  6. Megtöltjük a lapokat, bevonjuk csokival, és másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 544
elküldve: 23
receptkönyben: 912
elkészítve: 8/29
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (53)

Aaaudrey
Aaaudreysze, 2013-04-03 09:45

Szia TraRita!

Húsvétra elkészítettem a sütidet. A tészta szuper volt, még melegen könnyen ki tudtam nyújtani a lapokat. Én is sütőpapíron sütöttem, így nagyon könnyű volt a mozgatásuk is, leszedni is:)
Valaki szerint nagyon vaníliás lett, van aki szerint től sok benne a krém, de a párom imádta, szerinte ez a süti volt a legfinomabb sok féle közül a rokonságban (márpedig volt választák bőven). Suóval köszönöm, neki ízlett, ez a lényeg!:)
Bár a csokimázat én lehagytam mert nemigazán szeretjük, csak porcukorral szórtam meg.

A képen neked olyan sötét színű s tésztád, ezt hogy csináltad? Tettél bele esetleg valamennyi kakaót liszt helyett? Én olvastam már receptekben és egy teáskanálnyi lisztet kakóra cseréltem, de még így is sokkal világosabb tésztám lett mint a tiéd a képen. :(

Üdv.
Audrey

Rita1971
Rita1971sze, 2013-04-03 18:28

Szia Audry!

Nagyon örülök, hogy ízlett a mézes :) Nem tettem a tésztába kakaóport, nem szoktam. Talán tovább "főztem" a masszát vagy a méz másfajta, mint a tied. csak erre tudok gondolni.

Minden jót!
Rita

gregoreva
gregorevak, 2012-09-25 09:52

Rita!

Van a facebookon egy kis időm, amikor szórakozok...délelőtt egy-másfél óra, na nem minden nap, meg itt a NoSaltyn.

Tegnap a Tuti receptek oldalon megtaláltam Kiss Móni 1, és Besamel 2 recijét, mind a kettejüknek írtam, azóta azon az oldalon az összes máshonnan levágott, kivágott reciket törölték, Móni írása után még nem, de szerintem Besamel keményebben írhatott. Szóval eltűntek a recik, amiket csórt valahonnan az illető.Szerencsére!! :-O

Viszont!!!!
Van másik Tuti receptek oldal, ételek/italok.........is van oda írva, - nem a narancsos színű hátterű főzős sapkával,...szóval azon meg a te mézes zserbód van, és légyszi ha tudod megnézni, mert az annyira a te piros-fehér kockás terítőd, és a sütid, az nem lehet másé, annyira pontosan precízen szeletelt csoda süti szeletek, erre fel odarakták, minden jelzés nélkül, hogy a tiéd. Nézd meg Rita, és lépjél Te is. Nem kavarni akarok, de ez szemtelenség teteje.:-((
Remélem, tudsz valamit tenni.
Szép napot!
Éva-A.

Rita1971
Rita1971k, 2012-09-25 17:43

Szia Éva-Anyóca!

Köszi az infót, sajna jártam már így :(( De nem találom, pontos címet nem tudnál mondani?

gregoreva
gregorevasze, 2012-09-26 06:59

Rita!
Facebookra rámegyek, saját oldal, aztán a keresőbe beírtam, hogy Tuti receptek, többet dobott ki, itt a megjelenés után a háttérkép muffin, rózsaszín színű és ott van még a képen, hogy étel/italok.
Sajna többet nem tudok, mert van ilyen még vagy három, de a narancssárgás háttérszínű és séf sapkás már kilőve!!, azon nem kell keresni semmit, mert azt tegnapelőtt megnéztem, írtam Besamelnek, és Kiss Móninak, ők elintézték, azóta a csodás recijeiket is, és még máshonnan csenteket is eltüntették!!! :-O

Mondjuk, ha legalább jelezte volna honnan és kitől van, akkor talán elfogadható, de így...:-((((
Remélem, meg tudod találni így már.:-o

Éva-A.

Rita1971
Rita1971sze, 2012-09-26 07:33

Köszi szépen! Meg van, lerendeztem :D Kíváncsi vagyok a foltatásra, majd délután ha megjöttem melóból oda nézek :)

Szép napot! :)

gregoreva
gregorevasze, 2012-09-26 09:49

Rita!

Nagyon szuper, remélem hathatós lesz!!!! :-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Rita1971
Rita1971sze, 2012-09-26 19:56

Szia Éva-Anyóca!

Egyenlőre azt a hatást értem el, hogy törölték a hozzászólásomat :( De nem hagyom ennyiben!
Lenne egy kérésem! Kerestelek a facebookon, hogy ismerősnek jelölhesselek, de nem talállak :) lehetséges, hogy jelölj? Tramita Rita vagyok :D
Köszi! :)

Közben eltelt pár óra és egy-két úgymond szóváltás. Végül is törölték a képemet, de igazából én vagyok a hülye az oldal szerkesztői szerint. Nem jól értelmeztem a lényeget. Ők is másik oldalról szedték, a ramagyár oldaláról, de olyan meg nincs is :D Na mindegy! Közben felfedeztem több képemet is a sütigyár oldalán, úgyhogy az estém ezzel telt :(

Üdv: Rita

gregoreva
gregorevap, 2012-09-28 07:10

Kedves Rita!

Tegnap jelöltelek, remélem sikeresen.:-O

Mi az, hogy a hozzászólásodat törölték, amúgy észre vettem, hogy csak a kép van, de még egy másik hölgy is hozzászólt, mert csak rámentem a kép alá, hogy jöjjön ki, ha írva van valami, és volt!! :-O Tied is, és egy hölgyé.:-O
Remélem, hogy észhez térnek,...igen, ha megtetszik, akkor átvesszük más képét, a megosztással, ahol is jelzi, hogy honnan vetted azt a képet.:-O
Remélem, tanulnak belőle, ők is.

Mi az a Rámagyár???? Ilyet még nem is hallottam?!
Tényleg két malomban őröltetek, de az meg már tényleg pofátlanság, hogy még a te blogodról többet is csentek el,...ész megáll!!! :-(((

Remélem, nem lesz más ilyen, gondolom, sok idődbe telt az egész, mire lépni tudtál.
Szép napot és vigyázz magadra!
Éva-A.

gregoreva
gregorevaszo, 2012-09-29 18:13

Kedves Rita!

Igen, szerencsére.
Megtaláltuk egymást.:-O
Éva-Anyóca

bonnie87
bonnie87p, 2012-04-20 13:30

Mi a titka ennek a gyunyoru, sima csokimaznak a tetejen (a gyakorlatot leszamitva :)?

Rita1971
Rita1971p, 2012-04-20 13:48

Semmi titok! :) Csak a gyakorlat.;) Gőz felett olvasztom a csokit, étolajjal hígítom. A süti közepére öntöm, onnan elsimítom, kicsit megrázom, hogy sima legyen. Várok egy kicsit, majd hűtőbe teszem. Szeletelésnél pedig a kést forró vízbe mártom, hogy ne törjön meg a csoki. Ennyi :D

Niki152
Niki152szo, 2012-03-24 20:18

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a szódabikarbónát mivel lehetne helyettesíteni?Külföldön élek és itt nem lehet kapni.Előre is köszi a választ.

Rita1971
Rita1971szo, 2012-03-24 20:22

Szia Niki!
Szerintem sütőporral helyettesítheted. De nem merek garanciát vállalni :D

Niki152
Niki152szo, 2012-03-24 20:33

Talán a szalakáli ugyanolyan hatást ér el?Azt hoztam otthonról és van belőle bőven.4 lapos sütit azzal készítettem.(Bár miután megpuhult a tészta mindig túl puha lett, lehet,sokat raktam bele.)

Rita1971
Rita1971v, 2012-03-25 07:16

A szalálkális sütik nagyon puhák lesznek. Én nem készíteném a mézest azzal, szerintem elnyomná az ízét. Akkor inkább a sütőpor, csak nem tudom hogy reagál a melegítésre. Legközelebb szódabikarbónából is raktározz! :D

Niki152
Niki152v, 2012-03-25 12:03

Köszönöm a gyors választ!Legközelebb azt is hozok!Valóban nagyon puha lett mindig a szalakális sütim,szinte csak kanállal lehetett enni.Sosem tudtam,mi a baj,hisz a leírt recept szerint készítettem.Megpróbálom sütőporral.Köszi!!

Rita1971
Rita1971v, 2012-03-25 17:27

Majd írd meg légyszi milyen lett sütőporral!
Köszi!
Üdv: Rita

Niki152
Niki152v, 2012-03-25 22:54

Sajnos nem tudom megmondani,mert hosszas keresgélés után találtam szódabikarbónát.Nagyon jó lett a süti,mennyei finom.Jó,hogy a többi hozzászólásokban még vannak kis trükkök,pl. a meleg késes szeletelés.Ezek nagyon jók.Így szépen fel tudtam szeletelni.Köszi a receptet!!

helena26
helena26v, 2012-02-26 20:10

Gyönyörű!!!!Nekem is van receptem Mézes krémesre már legalább 40 éve ugyanazt készítem.
De a szomszéd füve mindíg zöldebb! Kipróbálom a tiédet ,mert fantasztikusan néz ki!!!

margica
margicav, 2011-12-18 11:05

gyönyörű a süti, de 4 személyre nem sok ez egy kicsit ?

saneri
sanerik, 2011-07-05 13:20

A fazékba téve a margarint,ha felolvadt a hozzávalókkal gőz fölött felverni,vagy csak összekeverni kell-e?

Rita1971
Rita1971sze, 2011-07-27 11:22

Szia saneri!

Bocs a kései válaszomért!!! Nem gőz fölött kell készíteni a tésztát. Csak beleteszed a fazékba a margarin, felolvasztod és jöhet a többi cuccos :) Csak össze kell keverni!

vadgesztenye
vadgesztenyecs, 2011-06-16 12:55

Ritkán látni ennyire szép tésztát .Nagyon fontos a külalak, ez itt csillagos ötös!!!

gregoreva
gregorevacs, 2011-06-09 19:10

Kedves Rita1971!

Nem tudom, de jó, hogy így jött ez az ötleted:-)))))
Amúgy pánikolnék én is, az tuti, de így merészelek , sikerülnie kell,bízom magamban:-)) (különben nagy leégés lenne, nem is magam, a család előtt:-((( ) De, magam előtt is:-)) !!
Beszámolok, :-))))
Nagyon kellemes közelgő 3 napos hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevacs, 2011-06-09 10:05

Kedves Rita!
Annyira gyönyörű, annyira guszta, annyira csodás, finomnak néz ki, hogy én, aki bár sütögettem már eddig életemben, de mézes-krémest még soha, úgy vettem észre magamon, miután e kedves beszélgetés menetet elolvastam, hogy asszem, itt az ideje, hogy elkészítsem, méghozzá a jövőhéten.Dupla ,nem is hármas ünnep lesz.1. a lányom bizonyítványosztása, 2. szülinapom lesz, 3. úgy érzem, hogy most ez az a nap lesz, amikor ezt a csodás sütit el kell és fogom is készíteni.Ennyi:-)))
Nem lehetek annyira béna, ha már a sok segítő magyarázatot megadtad, hogy elrontsam,nem igaz:-)))
Azért izgulok, de csütörtök még nem itt van:-))Addig "gyúrok",de lélekben:-)))))
Megírom, mit alkottam:-))
Azért nagyon örülök, hogy nem kell feltétlen a tepsi hátán sütni, anyumnál milliószor láttam, és féltem, ahogy vette le, hogy eltörik,de mindig ügyi volt:-)) Nekem nem biztos, hogy menne:-)
Viszont muszáj egyszer elkészíteni, és ha sikerül, bátor leszek, és máskor is készítek ilyen csodás krémes sütiket, mert szeretjük ám, csak eddig nem merészkedtem idáig:-))
Köszönöm szépen, és nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 10:20

Szia Éva-Anyóca!

Így is van, fő az önbizalom!!! :))
Én minden lapokból álló sütihez így sütöm a tésztát. Soha eszembe sem jutott tepsi hátán kínlódni :)
Valahogy úgy jött, honnan azt nem tudom?!
Várom az eredményt!
Sok sikerült!
Minden jót addig is!
Rita

Batida
Batidacs, 2011-06-09 08:55

Kedves Edit, neked is köszönöm a biztatást. Tudod mit? Alakítsuk meg a "Bizonytalan Tehetségek Klubját" (BTK), majd ha már jól elszálltunk magunktól, akkor meg áttérünk a a "Queens of the Kitchen"-re. :-))))))) Egyébként asszem először a sütőpapíros módszert teszem magamévá, és ha minden jól ment, akkor a hátlapost. A fokozatosság híve vagyok. :-) Szia, Bogi

laraed
laraedcs, 2011-06-09 11:56

Kedves Bogi ! Akkor most én mind kettő klubban alapító tag vagyok???? Megtiszteltetés ! :)))))))))Üdv Edit

Batida
Batidacs, 2011-06-09 08:43

Kedves Rita! Őszintén köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást. Hidd el, nem vagyok "elsőbálos", már 6 évesen forogtam-sürögtem a konyhában, és rengeteg sütök a mai napig, a gyerekeim és az ismerősök ovációját övezve, de bárhol, bármikor ettem mézest, és megkérdeztem, hogyan készült, a hátamon peregtek a könnyek, mert úgy éreztem, ez a világ legbonyolultabb sütije. :-D
De most olyan infókat osztottál itt meg velem, velünk, hogy nagyon megjött a kedvem a kipróbálásra. Nem tudom, mikor kerül sor rá, mert a hétvége már betelt, de ígérem, ide fogom írni az eredményt! Köszönöm Neked! Bogi

laraed
laraedcs, 2011-06-09 06:43

Kedves Bogi ! Ezek szerint nem is nézted be:)))) Én néztem be:))) Üdv Edit

Boribon
Boriboncs, 2011-06-09 02:52

Kedves Rita, ez engem is erdekelne: hogy lehetseges ilyen gyonyoru, mernok altal tervezett lapokat es szeleteket, valamint ilyen tukorsima csokimazat kesziteni? Gratulalok, nagyon profi!

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 06:37

Szia Boribon!

Mérnöki lapok :D ez tetszik :)) Szóval amikor kész a tészta, akkor szépen elosztom, majd megmérem. Pontosan ezért a látványért. A mázhoz gőz fölött felolvasztom a csokit, kevés étolajjal hígítom.
A jól lehűtött tészta közepére öntöm a csokit, majd szépen elsimítom és a végén óvatosan megrázom a tálcát. :)
Hát ennyi, semmi különleges :D
Szia!
Szép napot! Rita ( tetszik a neved :)

csikipi
csikipisze, 2011-06-08 12:19

Szeretném tudni hogy lehet ilyen gyönyörűen szeletelni, és a máz is tökéletes. Gratulálok. Piroska.

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 06:44

Szia Piroska!

Először is köszi a dicséretet!
A szeletelés a következő: forralok vizet, kancsóba öntöm és beleteszem a kést amivel szeletelek, de csak egy-két pillanatra, a penge jól átforrósodik. Letörlöm a vizet, majd bejelölöm a szelet helyét, megint vízbe a kés, törlés és most tészta vágás. És így folyamatosan :)
Szia Piroska!
Szép napot! Rita

Batida
Batidasze, 2011-06-08 11:45

Huhh, végre egy olyan recept, ahol a lapokat nem a sütőtepsi hátoldalán kell sütni... Köszönöm, hálát rebegek a nap hátralévő részében. A hétvégén pedig megsütöm!

laraed
laraedsze, 2011-06-08 16:47

Nem akarlak elkeseríteni kedves Batida , de szerintem ezt is a tepsi hátán sütötték , csak elfelejtették odaírni. Azért kell a tepsi hátán sütni mert lehetetlen a tepsiből kivenni a lapokat. Amikor meleg még azért , amikor meg kihűlt már akkor meg eltörik :(((( Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

2534