Mézes krémes 10. - pudingos recept

1 adag
2534
kcal
Mézes krémes 10. - pudingos
Mézes krémes 10. - pudingos
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes mézes sütemény, mézes-pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
  3. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és megsütjük a lapokat. Gyorsan sülnek a lapok! Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
  4. A krémhez a tejből elveszünk kb. 3 dl-t, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
  5. A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  6. Megtöltjük a lapokat, bevonjuk csokival, és másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 189
elküldve: 23
receptkönyben: 912
elkészítve: 8/29
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (53)

Aaaudrey
Aaaudreysze, 2013-04-03 10:45

Szia TraRita!

Húsvétra elkészítettem a sütidet. A tészta szuper volt, még melegen könnyen ki tudtam nyújtani a lapokat. Én is sütőpapíron sütöttem, így nagyon könnyű volt a mozgatásuk is, leszedni is:)
Valaki szerint nagyon vaníliás lett, van aki szerint től sok benne a krém, de a párom imádta, szerinte ez a süti volt a legfinomabb sok féle közül a rokonságban (márpedig volt választák bőven). Suóval köszönöm, neki ízlett, ez a lényeg!:)
Bár a csokimázat én lehagytam mert nemigazán szeretjük, csak porcukorral szórtam meg.

A képen neked olyan sötét színű s tésztád, ezt hogy csináltad? Tettél bele esetleg valamennyi kakaót liszt helyett? Én olvastam már receptekben és egy teáskanálnyi lisztet kakóra cseréltem, de még így is sokkal világosabb tésztám lett mint a tiéd a képen. :(

Üdv.
Audrey

Rita1971
Rita1971sze, 2013-04-03 19:28

Szia Audry!

Nagyon örülök, hogy ízlett a mézes :) Nem tettem a tésztába kakaóport, nem szoktam. Talán tovább "főztem" a masszát vagy a méz másfajta, mint a tied. csak erre tudok gondolni.

Minden jót!
Rita

gregoreva
gregorevak, 2012-09-25 10:52

Rita!

Van a facebookon egy kis időm, amikor szórakozok...délelőtt egy-másfél óra, na nem minden nap, meg itt a NoSaltyn.

Tegnap a Tuti receptek oldalon megtaláltam Kiss Móni 1, és Besamel 2 recijét, mind a kettejüknek írtam, azóta azon az oldalon az összes máshonnan levágott, kivágott reciket törölték, Móni írása után még nem, de szerintem Besamel keményebben írhatott. Szóval eltűntek a recik, amiket csórt valahonnan az illető.Szerencsére!! :-O

Viszont!!!!
Van másik Tuti receptek oldal, ételek/italok.........is van oda írva, - nem a narancsos színű hátterű főzős sapkával,...szóval azon meg a te mézes zserbód van, és légyszi ha tudod megnézni, mert az annyira a te piros-fehér kockás terítőd, és a sütid, az nem lehet másé, annyira pontosan precízen szeletelt csoda süti szeletek, erre fel odarakták, minden jelzés nélkül, hogy a tiéd. Nézd meg Rita, és lépjél Te is. Nem kavarni akarok, de ez szemtelenség teteje.:-((
Remélem, tudsz valamit tenni.
Szép napot!
Éva-A.

Rita1971
Rita1971k, 2012-09-25 18:43

Szia Éva-Anyóca!

Köszi az infót, sajna jártam már így :(( De nem találom, pontos címet nem tudnál mondani?

gregoreva
gregorevasze, 2012-09-26 07:59

Rita!
Facebookra rámegyek, saját oldal, aztán a keresőbe beírtam, hogy Tuti receptek, többet dobott ki, itt a megjelenés után a háttérkép muffin, rózsaszín színű és ott van még a képen, hogy étel/italok.
Sajna többet nem tudok, mert van ilyen még vagy három, de a narancssárgás háttérszínű és séf sapkás már kilőve!!, azon nem kell keresni semmit, mert azt tegnapelőtt megnéztem, írtam Besamelnek, és Kiss Móninak, ők elintézték, azóta a csodás recijeiket is, és még máshonnan csenteket is eltüntették!!! :-O

Mondjuk, ha legalább jelezte volna honnan és kitől van, akkor talán elfogadható, de így...:-((((
Remélem, meg tudod találni így már.:-o

Éva-A.

Rita1971
Rita1971sze, 2012-09-26 08:33

Köszi szépen! Meg van, lerendeztem :D Kíváncsi vagyok a foltatásra, majd délután ha megjöttem melóból oda nézek :)

Szép napot! :)

gregoreva
gregorevasze, 2012-09-26 10:49

Rita!

Nagyon szuper, remélem hathatós lesz!!!! :-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Rita1971
Rita1971sze, 2012-09-26 20:56

Szia Éva-Anyóca!

Egyenlőre azt a hatást értem el, hogy törölték a hozzászólásomat :( De nem hagyom ennyiben!
Lenne egy kérésem! Kerestelek a facebookon, hogy ismerősnek jelölhesselek, de nem talállak :) lehetséges, hogy jelölj? Tramita Rita vagyok :D
Köszi! :)

Közben eltelt pár óra és egy-két úgymond szóváltás. Végül is törölték a képemet, de igazából én vagyok a hülye az oldal szerkesztői szerint. Nem jól értelmeztem a lényeget. Ők is másik oldalról szedték, a ramagyár oldaláról, de olyan meg nincs is :D Na mindegy! Közben felfedeztem több képemet is a sütigyár oldalán, úgyhogy az estém ezzel telt :(

Üdv: Rita

gregoreva
gregorevap, 2012-09-28 08:10

Kedves Rita!

Tegnap jelöltelek, remélem sikeresen.:-O

Mi az, hogy a hozzászólásodat törölték, amúgy észre vettem, hogy csak a kép van, de még egy másik hölgy is hozzászólt, mert csak rámentem a kép alá, hogy jöjjön ki, ha írva van valami, és volt!! :-O Tied is, és egy hölgyé.:-O
Remélem, hogy észhez térnek,...igen, ha megtetszik, akkor átvesszük más képét, a megosztással, ahol is jelzi, hogy honnan vetted azt a képet.:-O
Remélem, tanulnak belőle, ők is.

Mi az a Rámagyár???? Ilyet még nem is hallottam?!
Tényleg két malomban őröltetek, de az meg már tényleg pofátlanság, hogy még a te blogodról többet is csentek el,...ész megáll!!! :-(((

Remélem, nem lesz más ilyen, gondolom, sok idődbe telt az egész, mire lépni tudtál.
Szép napot és vigyázz magadra!
Éva-A.

gregoreva
gregorevaszo, 2012-09-29 19:13

Kedves Rita!

Igen, szerencsére.
Megtaláltuk egymást.:-O
Éva-Anyóca

bonnie87
bonnie87p, 2012-04-20 14:30

Mi a titka ennek a gyunyoru, sima csokimaznak a tetejen (a gyakorlatot leszamitva :)?

Rita1971
Rita1971p, 2012-04-20 14:48

Semmi titok! :) Csak a gyakorlat.;) Gőz felett olvasztom a csokit, étolajjal hígítom. A süti közepére öntöm, onnan elsimítom, kicsit megrázom, hogy sima legyen. Várok egy kicsit, majd hűtőbe teszem. Szeletelésnél pedig a kést forró vízbe mártom, hogy ne törjön meg a csoki. Ennyi :D

Niki152
Niki152szo, 2012-03-24 21:18

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a szódabikarbónát mivel lehetne helyettesíteni?Külföldön élek és itt nem lehet kapni.Előre is köszi a választ.

Rita1971
Rita1971szo, 2012-03-24 21:22

Szia Niki!
Szerintem sütőporral helyettesítheted. De nem merek garanciát vállalni :D

Niki152
Niki152szo, 2012-03-24 21:33

Talán a szalakáli ugyanolyan hatást ér el?Azt hoztam otthonról és van belőle bőven.4 lapos sütit azzal készítettem.(Bár miután megpuhult a tészta mindig túl puha lett, lehet,sokat raktam bele.)

Rita1971
Rita1971v, 2012-03-25 08:16

A szalálkális sütik nagyon puhák lesznek. Én nem készíteném a mézest azzal, szerintem elnyomná az ízét. Akkor inkább a sütőpor, csak nem tudom hogy reagál a melegítésre. Legközelebb szódabikarbónából is raktározz! :D

Niki152
Niki152v, 2012-03-25 13:03

Köszönöm a gyors választ!Legközelebb azt is hozok!Valóban nagyon puha lett mindig a szalakális sütim,szinte csak kanállal lehetett enni.Sosem tudtam,mi a baj,hisz a leírt recept szerint készítettem.Megpróbálom sütőporral.Köszi!!

Rita1971
Rita1971v, 2012-03-25 18:27

Majd írd meg légyszi milyen lett sütőporral!
Köszi!
Üdv: Rita

Niki152
Niki152v, 2012-03-25 23:54

Sajnos nem tudom megmondani,mert hosszas keresgélés után találtam szódabikarbónát.Nagyon jó lett a süti,mennyei finom.Jó,hogy a többi hozzászólásokban még vannak kis trükkök,pl. a meleg késes szeletelés.Ezek nagyon jók.Így szépen fel tudtam szeletelni.Köszi a receptet!!

helena26
helena26v, 2012-02-26 21:10

Gyönyörű!!!!Nekem is van receptem Mézes krémesre már legalább 40 éve ugyanazt készítem.
De a szomszéd füve mindíg zöldebb! Kipróbálom a tiédet ,mert fantasztikusan néz ki!!!

margica
margicav, 2011-12-18 12:05

gyönyörű a süti, de 4 személyre nem sok ez egy kicsit ?

saneri
sanerik, 2011-07-05 14:20

A fazékba téve a margarint,ha felolvadt a hozzávalókkal gőz fölött felverni,vagy csak összekeverni kell-e?

Rita1971
Rita1971sze, 2011-07-27 12:22

Szia saneri!

Bocs a kései válaszomért!!! Nem gőz fölött kell készíteni a tésztát. Csak beleteszed a fazékba a margarin, felolvasztod és jöhet a többi cuccos :) Csak össze kell keverni!

vadgesztenye
vadgesztenyecs, 2011-06-16 13:55

Ritkán látni ennyire szép tésztát .Nagyon fontos a külalak, ez itt csillagos ötös!!!

gregoreva
gregorevacs, 2011-06-09 20:10

Kedves Rita1971!

Nem tudom, de jó, hogy így jött ez az ötleted:-)))))
Amúgy pánikolnék én is, az tuti, de így merészelek , sikerülnie kell,bízom magamban:-)) (különben nagy leégés lenne, nem is magam, a család előtt:-((( ) De, magam előtt is:-)) !!
Beszámolok, :-))))
Nagyon kellemes közelgő 3 napos hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevacs, 2011-06-09 11:05

Kedves Rita!
Annyira gyönyörű, annyira guszta, annyira csodás, finomnak néz ki, hogy én, aki bár sütögettem már eddig életemben, de mézes-krémest még soha, úgy vettem észre magamon, miután e kedves beszélgetés menetet elolvastam, hogy asszem, itt az ideje, hogy elkészítsem, méghozzá a jövőhéten.Dupla ,nem is hármas ünnep lesz.1. a lányom bizonyítványosztása, 2. szülinapom lesz, 3. úgy érzem, hogy most ez az a nap lesz, amikor ezt a csodás sütit el kell és fogom is készíteni.Ennyi:-)))
Nem lehetek annyira béna, ha már a sok segítő magyarázatot megadtad, hogy elrontsam,nem igaz:-)))
Azért izgulok, de csütörtök még nem itt van:-))Addig "gyúrok",de lélekben:-)))))
Megírom, mit alkottam:-))
Azért nagyon örülök, hogy nem kell feltétlen a tepsi hátán sütni, anyumnál milliószor láttam, és féltem, ahogy vette le, hogy eltörik,de mindig ügyi volt:-)) Nekem nem biztos, hogy menne:-)
Viszont muszáj egyszer elkészíteni, és ha sikerül, bátor leszek, és máskor is készítek ilyen csodás krémes sütiket, mert szeretjük ám, csak eddig nem merészkedtem idáig:-))
Köszönöm szépen, és nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 11:20

Szia Éva-Anyóca!

Így is van, fő az önbizalom!!! :))
Én minden lapokból álló sütihez így sütöm a tésztát. Soha eszembe sem jutott tepsi hátán kínlódni :)
Valahogy úgy jött, honnan azt nem tudom?!
Várom az eredményt!
Sok sikerült!
Minden jót addig is!
Rita

Batida
Batidacs, 2011-06-09 09:55

Kedves Edit, neked is köszönöm a biztatást. Tudod mit? Alakítsuk meg a "Bizonytalan Tehetségek Klubját" (BTK), majd ha már jól elszálltunk magunktól, akkor meg áttérünk a a "Queens of the Kitchen"-re. :-))))))) Egyébként asszem először a sütőpapíros módszert teszem magamévá, és ha minden jól ment, akkor a hátlapost. A fokozatosság híve vagyok. :-) Szia, Bogi

laraed
laraedcs, 2011-06-09 12:56

Kedves Bogi ! Akkor most én mind kettő klubban alapító tag vagyok???? Megtiszteltetés ! :)))))))))Üdv Edit

Batida
Batidacs, 2011-06-09 09:43

Kedves Rita! Őszintén köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást. Hidd el, nem vagyok "elsőbálos", már 6 évesen forogtam-sürögtem a konyhában, és rengeteg sütök a mai napig, a gyerekeim és az ismerősök ovációját övezve, de bárhol, bármikor ettem mézest, és megkérdeztem, hogyan készült, a hátamon peregtek a könnyek, mert úgy éreztem, ez a világ legbonyolultabb sütije. :-D
De most olyan infókat osztottál itt meg velem, velünk, hogy nagyon megjött a kedvem a kipróbálásra. Nem tudom, mikor kerül sor rá, mert a hétvége már betelt, de ígérem, ide fogom írni az eredményt! Köszönöm Neked! Bogi

laraed
laraedcs, 2011-06-09 07:43

Kedves Bogi ! Ezek szerint nem is nézted be:)))) Én néztem be:))) Üdv Edit

Boribon
Boriboncs, 2011-06-09 03:52

Kedves Rita, ez engem is erdekelne: hogy lehetseges ilyen gyonyoru, mernok altal tervezett lapokat es szeleteket, valamint ilyen tukorsima csokimazat kesziteni? Gratulalok, nagyon profi!

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 07:37

Szia Boribon!

Mérnöki lapok :D ez tetszik :)) Szóval amikor kész a tészta, akkor szépen elosztom, majd megmérem. Pontosan ezért a látványért. A mázhoz gőz fölött felolvasztom a csokit, kevés étolajjal hígítom.
A jól lehűtött tészta közepére öntöm a csokit, majd szépen elsimítom és a végén óvatosan megrázom a tálcát. :)
Hát ennyi, semmi különleges :D
Szia!
Szép napot! Rita ( tetszik a neved :)

csikipi
csikipisze, 2011-06-08 13:19

Szeretném tudni hogy lehet ilyen gyönyörűen szeletelni, és a máz is tökéletes. Gratulálok. Piroska.

Rita1971
Rita1971cs, 2011-06-09 07:44

Szia Piroska!

Először is köszi a dicséretet!
A szeletelés a következő: forralok vizet, kancsóba öntöm és beleteszem a kést amivel szeletelek, de csak egy-két pillanatra, a penge jól átforrósodik. Letörlöm a vizet, majd bejelölöm a szelet helyét, megint vízbe a kés, törlés és most tészta vágás. És így folyamatosan :)
Szia Piroska!
Szép napot! Rita

Batida
Batidasze, 2011-06-08 12:45

Huhh, végre egy olyan recept, ahol a lapokat nem a sütőtepsi hátoldalán kell sütni... Köszönöm, hálát rebegek a nap hátralévő részében. A hétvégén pedig megsütöm!

laraed
laraedsze, 2011-06-08 17:47

Nem akarlak elkeseríteni kedves Batida , de szerintem ezt is a tepsi hátán sütötték , csak elfelejtették odaírni. Azért kell a tepsi hátán sütni mert lehetetlen a tepsiből kivenni a lapokat. Amikor meleg még azért , amikor meg kihűlt már akkor meg eltörik :(((( Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
2534