Málnás-túrós kocka recept

1 adag
310
kcal
Málnás-túrós kocka
Málnás-túrós kocka
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Update 1-es verzióban is elkészítettem már (a képen éppen az látszik), annyi az egész, hogy a lisztet ill. a cukrot ugyanannyi mennyiségű Norbi liszttel és porédesítővel helyettesítjük, és sovány tehéntúróval, valamint diabetikus málnadzsemmel dolgozunk. Így egy szelet 114 Kcal-t tartalmaz. A cukros verziót nem számoltam ki :)
A recept eredetileg a Príma Konyha valamelyik 2009-es számában jelent meg, kicsit módosítottam rajta.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Tipp:
Készíthetjük 500 g túró helyett fele-fele arányban túróból és mascarponéból is, valamint málna helyett eperből vagy más szezonális gyümölcsből (pl. ribizliből) is. Nyilvánvalóan, ilyenkor a dzsem passzoljon a felhasznált gyümölcshöz.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás-túrós szelet, túrós piskótaszelet málnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótaszerű tésztát készítünk: a tojássárgákat elektromos habverővel habosra, fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a végén hozzáadjuk a vizet is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a sütőporos liszttel felváltva, vigyázva, hogy a hab ne törjön, apránként beledolgozzuk a cukros sárgájába. Egy közepes méretű tepsi alját kivajazzuk, majd sütőpapírral beborítjuk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés közben a sütő ajtaját TILOS kinyitni!
  2. Amikor kissé már kihűlt a tészta, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát visszahelyezzük a tepsibe, majd a még langyos tésztát megkenjük a málnadzsemmel.
  3. 500 g málnát leturmixolunk, majd ritkább lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 4 dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  4. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. A tetejére csinosan rárakosgatjuk a málnát, kissé bele is nyomkodjuk, hogy tálaláskor ne peregjen le.
  7. Hűtőben dermeszteni kell. Négyzet alakúra szeleteljük. Kb. 24 szeletet ad ki.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 332
elküldve: 9
receptkönyben: 649
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (23)

csilla88
csilla88k, 2012-10-02 10:33

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett :). Gyors, egyszerű, mutatós és finom...Köszönöm :)

Csokoládéimádó
Csokoládéimádóv, 2012-07-15 20:29

Szervusz!
Gondoltam ide is írok, mert a blogodon még nem tudtál válaszolni, itt meg küld neked mailt.

Tehát
Ráleltem, és a Te recepted szeretném felhasználni, második "Anyukám" tortájához, ami a születésnapi ajándéka is volna egyben. Annyira tetszik elkészítettem egy próba süteményt, és osztatlan sikert aratott mindnyájunknál. ^^
Nagyon fontos nekem a véleményed, így azt kérdezem:
- Megengednéd, hogy (-természetesen erre, a Magácska linkjére hivatkozva) kis kiegészítéssekkel publikáljam a nosalty oldalán?
Válaszod előre is köszönöm!
Timi

strawberry
strawberryv, 2012-07-15 21:06

Hopp,a blogomon nem is lattama hozzaszolast...a valasz persze, hogyne! :)

lily90
lily90sze, 2011-07-20 10:29

szia az lenne a kérdésem h a zselatint eleszőr elkészíted és ugy öntöd a a málnához v csak simán beleöntöd a port?a pundiggal is ez lenne a kérdésem!elöre is köszönöm

Tria
Triacs, 2011-02-03 13:44

Kicsit sok lett a krém, de kreatívan felhasználtam :) gyümölcskenyér formába babapiskóta - krém - málna - krém - babapiskóta, összerétegezve. Én úgy látom, sikerült, szépen megdermedt a krém. Azért maradt ennyi, mert nekem ilyen kicsi, kétszemélyes tepsim van, ami kb. fele, harmada a normál tepsiknek... köszönöm a receptet!!!

Tria
Triacs, 2011-02-03 12:03

Épp most készítem, várom, hogy hűljön a málnás krém, aztán megy a túróba. Remélem, sikerülni fog! Páromnak ma van születésnapja...

strawberry
strawberrycs, 2011-02-03 12:26

Szia Tria, ha mindent a leírás szerint készítettél, sikerülnie kell:) Majd írd meg, milyen lett! Juci

lindani81
lindani81v, 2011-01-30 23:04

Szia,
ezt kapcsos tortaformában is megcsinálhatom?
Tortát sütnék anyum szülinapjára..ezt imádná..ráadásul Norbis..telitalálat:D
Köszi!
Andi

strawberry
strawberryv, 2011-01-30 23:11

persze, hogyne! de szerintem egy kisebb formában kellene, 20-22 cm-esben
Juci

bodnarildiko1
bodnarildiko1p, 2011-01-14 16:22

Ma elkészítettem ezt a sütit. Nem igazán akar megdermedni a krém :( Hűtőbe tettem, estig várok, remélem jó lesz :)

strawberry
strawberryp, 2011-01-14 16:45

Szia Ildikó, azért kell neki pár óra,míg megdermed:) milyen zselatint használtál? Juci

bodnarildiko1
bodnarildiko1p, 2011-01-14 23:49

Megdermedt! :D nagyon nagyon jól sikerült! Olyan, mint a képen :) (dr oetker zselét használtam)

Lya
Lyah, 2010-12-13 11:10

Milyen fajta édesítőt használtál az updates verziónál? Köszönöm: L.

strawberry
strawberryh, 2010-12-13 12:12

szai Lya, már nem emlékszem, van mikor Norbi Sweetab, van, hogy Canderel, mindegy, csak porédesítő legyen. De a Canderel pl. nagyon jó. Juci

aranylányhaj
aranylányhajk, 2010-06-29 21:30

 Ezt holnap elkészitem, mert az unokáim szeretik a málnás süteményeket.Köszönöm ezt a jó receptet.

lejla
lejlacs, 2010-04-22 13:47

Fúúú!Ez annyira ellenálhatatlanul néz ki,biztos nagyon finom.Ki fogom probálni!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
310