Málnás-túrós kocka recept

Kalória?
Málnás-túrós kocka
Málnás-túrós kocka
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Update 1-es verzióban is elkészítettem már (a képen éppen az látszik), annyi az egész, hogy a lisztet ill. a cukrot ugyanannyi mennyiségű Norbi liszttel és porédesítővel helyettesítjük, és sovány tehéntúróval, valamint diabetikus málnadzsemmel dolgozunk. Így egy szelet 114 Kcal-t tartalmaz. A cukros verziót nem számoltam ki :)
A recept eredetileg a Príma Konyha valamelyik 2009-es számában jelent meg, kicsit módosítottam rajta.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Tipp:
Készíthetjük 500 g túró helyett fele-fele arányban túróból és mascarponéból is, valamint málna helyett eperből vagy más szezonális gyümölcsből (pl. ribizliből) is. Nyilvánvalóan, ilyenkor a dzsem passzoljon a felhasznált gyümölcshöz.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnás-túrós szelet, túrós piskótaszelet málnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótaszerű tésztát készítünk: a tojássárgákat elektromos habverővel habosra, fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a végén hozzáadjuk a vizet is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a sütőporos liszttel felváltva, vigyázva, hogy a hab ne törjön, apránként beledolgozzuk a cukros sárgájába. Egy közepes méretű tepsi alját kivajazzuk, majd sütőpapírral beborítjuk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés közben a sütő ajtaját TILOS kinyitni!
  2. Amikor kissé már kihűlt a tészta, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát visszahelyezzük a tepsibe, majd a még langyos tésztát megkenjük a málnadzsemmel.
  3. 500 g málnát leturmixolunk, majd ritkább lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 4 dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  4. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. A tetejére csinosan rárakosgatjuk a málnát, kissé bele is nyomkodjuk, hogy tálaláskor ne peregjen le.
  7. Hűtőben dermeszteni kell. Négyzet alakúra szeleteljük. Kb. 24 szeletet ad ki.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 925
elküldve: 9
receptkönyben: 660
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (23)

csilla88
csilla88 k, 2012-10-02 10:33

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett :). Gyors, egyszerű, mutatós és finom...Köszönöm :)

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó v, 2012-07-15 20:29

Szervusz!
Gondoltam ide is írok, mert a blogodon még nem tudtál válaszolni, itt meg küld neked mailt.

Tehát
Ráleltem, és a Te recepted szeretném felhasználni, második "Anyukám" tortájához, ami a születésnapi ajándéka is volna egyben. Annyira tetszik elkészítettem egy próba süteményt, és osztatlan sikert aratott mindnyájunknál. ^^
Nagyon fontos nekem a véleményed, így azt kérdezem:
- Megengednéd, hogy (-természetesen erre, a Magácska linkjére hivatkozva) kis kiegészítéssekkel publikáljam a nosalty oldalán?
Válaszod előre is köszönöm!
Timi

lily90
lily90 sze, 2011-07-20 10:29

szia az lenne a kérdésem h a zselatint eleszőr elkészíted és ugy öntöd a a málnához v csak simán beleöntöd a port?a pundiggal is ez lenne a kérdésem!elöre is köszönöm

Tria
Tria cs, 2011-02-03 13:44

Kicsit sok lett a krém, de kreatívan felhasználtam :) gyümölcskenyér formába babapiskóta - krém - málna - krém - babapiskóta, összerétegezve. Én úgy látom, sikerült, szépen megdermedt a krém. Azért maradt ennyi, mert nekem ilyen kicsi, kétszemélyes tepsim van, ami kb. fele, harmada a normál tepsiknek... köszönöm a receptet!!!

Tria
Tria cs, 2011-02-03 12:03

Épp most készítem, várom, hogy hűljön a málnás krém, aztán megy a túróba. Remélem, sikerülni fog! Páromnak ma van születésnapja...

lindani81
lindani81 v, 2011-01-30 23:04

Szia,
ezt kapcsos tortaformában is megcsinálhatom?
Tortát sütnék anyum szülinapjára..ezt imádná..ráadásul Norbis..telitalálat:D
Köszi!
Andi

bodnarildiko1
Bloemcake / bodnarildiko1 p, 2011-01-14 16:22

Ma elkészítettem ezt a sütit. Nem igazán akar megdermedni a krém :( Hűtőbe tettem, estig várok, remélem jó lesz :)

Lya
Bloemcake / Lya h, 2010-12-13 11:10

Milyen fajta édesítőt használtál az updates verziónál? Köszönöm: L.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry h, 2010-12-13 12:12

szai Lya, már nem emlékszem, van mikor Norbi Sweetab, van, hogy Canderel, mindegy, csak porédesítő legyen. De a Canderel pl. nagyon jó. Juci

aranylányhaj
aranylányhaj k, 2010-06-29 21:30

 Ezt holnap elkészitem, mert az unokáim szeretik a málnás süteményeket.Köszönöm ezt a jó receptet.

lejla
Lejla / lejla cs, 2010-04-22 13:47

Fúúú!Ez annyira ellenálhatatlanul néz ki,biztos nagyon finom.Ki fogom probálni!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Szani konyhája
A hét szakácsa: Szani konyhája
Szani, alias Annamária olyan szerencsés, hogy még dédmamájától leshette el az első trükköket a konyhában. Imádja a húsos ételeket, de nem aggódik, salsafitnessre jár.
Lehet egészségesen a strandon is!
Lehet egészségesen a strandon is!
Úszás, ugrálás a vízben, labdázás a parton - farkasétvágy garantált. Ha nem akarunk állandóan lángoson és hekken élni, akkor készüljünk előre. Ehhez adunk most 5+1 tippet!
310