A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert darált mákot és diót.
Az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. 30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
Rövid hűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tortaformában hagyjuk kihűlni.
Krém
A habtejszínt keményre felverjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal. Kb. fél dl vizet forrásig hevítünk, és feloldjuk benne a zselatint, hűtjük. A mascarponét a tejszínnel összekeverjük, és a langyos zselatint egyenletesen elkeverjük benne.
A kihűlt mákos tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel, és hűtőben egy kissé megdermesztjük.
Gyümölcsös zselé
A tortát ízlésünknek megfelelő piros gyümölcsökkel megrakjuk. (Én ki sem olvasztottam az epret-málnát ribizlit, hanem fagyosan rendezgettem el a krém tetején.)
A tortabevonó zselét előírásszerűen elkészítjük, majd a gyümölcsre öntjük, és ha megkötött, hűtőszekrényben hűtjük fogyasztásig.
elkészítés
Tortalap
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert darált mákot és diót.
Az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. 30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
Rövid hűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tortaformában hagyjuk kihűlni.
Krém
A habtejszínt keményre felverjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal. Kb. fél dl vizet forrásig hevítünk, és feloldjuk benne a zselatint, hűtjük. A mascarponét a tejszínnel összekeverjük, és a langyos zselatint egyenletesen elkeverjük benne.
A kihűlt mákos tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel, és hűtőben egy kissé megdermesztjük.
Gyümölcsös zselé
A tortát ízlésünknek megfelelő piros gyümölcsökkel megrakjuk. (Én ki sem olvasztottam az epret-málnát ribizlit, hanem fagyosan rendezgettem el a krém tetején.)
A tortabevonó zselét előírásszerűen elkészítjük, majd a gyümölcsre öntjük, és ha megkötött, hűtőszekrényben hűtjük fogyasztásig.
Kedves Tomatotree! Elkészítettem, pontosabban csak félig, mert más krémet raktam rá, de nem is számít ez most. Számomra a lényeg a piskóta volt. Nagyon finom, tökéletes állagú! Diétázóknak, cukorbetegeknek is fogyasztható, mert liszt nélkül is tökéletes. Én felesen használtam benne barna cukrot és eritritet. Szóval örülök és lementem magamnak.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Én nem vagyok nagyon gyakorlott sütikészítő, de ezt a mákos gyümölcsös tortát elkészítettem a lányom szülinapjára, és nagyon jól sikerült, finom lett! Ez, és egy nagyon hasonló - csak erdei gyümölcsmix van a tetején, már többször is felkerült a facebook-ra, ott találtam a receptet. A tésztája is várakozáson felül sikerült, csak annyi gondom volt vele hogy fagyasztott gyümölccsel készítettem, ami a megvágás után olvadni kezdett és a leve kissé kifolyt - de ez nem a recept hibája!
Kedves Tomatotree! Nagyon jól néz ki a torta,de az elkészítés során elég hibásnak alakult a recepted. A sütési idő fél óráját, ha betartottam volna,kissé égett sütit kaptam volna. A krémhez keverendő zselatin, kb.fél deci vize, kissé kevésnek bizonyult és valami hihetetlen ragacsot alkotott, amikor belekevertem a krémbe. Sajnos ez a süti nem nyerte el a tetszésem, pedig gyakorló sütikészítő vagyok. :(
Elkészítettem! Nagyon finom lett. Csak nem lett olyan szép. :( Sok lett a krém, le kellett szedni a tetejéről, mert nem fért volna bele a gyümölcs meg a zselé. Pedig egy normál méretű tortaformában készítettem. A krém sem szilárdult meg elégé ezért egy kicsit megfolyt az egyik oldalon mikor leszedtem a tortakarikát. Igaz egy kicsit kevesebb zselét tettem bele 1 zacskóval ami 20 grammos. Azt hittem elég lesz. Na mindegy a lényeg, hogy nagyon finom lett és a Férjem is örült neki.
Köszönöm a receptet.
Angéla
Hozzászólások (16)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Tomatotree! Elkészítettem, pontosabban csak félig, mert más krémet raktam rá, de nem is számít ez most. Számomra a lényeg a piskóta volt. Nagyon finom, tökéletes állagú! Diétázóknak, cukorbetegeknek is fogyasztható, mert liszt nélkül is tökéletes. Én felesen használtam benne barna cukrot és eritritet. Szóval örülök és lementem magamnak.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. szeptember 6-án kiemeltük cikkünkben: Top 13+1 mákos desszert liszt nélkül
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. február 10-én kiemeltük cikkünkben: Gyümölcsös torták liszt nélkül
Üdvözlettel, NoSalty
Nekem tovább kellett sütnöm, mint 30 perc, szerintem ez sütőfüggő... azért van mellette zárójelben a tűpróba szó.
Én nem vagyok nagyon gyakorlott sütikészítő, de ezt a mákos gyümölcsös tortát elkészítettem a lányom szülinapjára, és nagyon jól sikerült, finom lett! Ez, és egy nagyon hasonló - csak erdei gyümölcsmix van a tetején, már többször is felkerült a facebook-ra, ott találtam a receptet. A tésztája is várakozáson felül sikerült, csak annyi gondom volt vele hogy fagyasztott gyümölccsel készítettem, ami a megvágás után olvadni kezdett és a leve kissé kifolyt - de ez nem a recept hibája!
Kedves Tomatotree! Nagyon jól néz ki a torta,de az elkészítés során elég hibásnak alakult a recepted. A sütési idő fél óráját, ha betartottam volna,kissé égett sütit kaptam volna. A krémhez keverendő zselatin, kb.fél deci vize, kissé kevésnek bizonyult és valami hihetetlen ragacsot alkotott, amikor belekevertem a krémbe. Sajnos ez a süti nem nyerte el a tetszésem, pedig gyakorló sütikészítő vagyok. :(
Én is jártam már így sajnos interneten is tudnak hülyeséget írni.
Igen, és ennek ékes példája vagy magad is. Látom, megragadtad a lényeget, egy negatív hozzászólás van, a többit el se olvasd!
Sajnálom. Van ilyen.
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Nagyon jól néz ki és érdekes ez a 'mákos tészta'... biztos kipróbálom...:)
Üdv. Betty
Elkészítettem! Nagyon finom lett. Csak nem lett olyan szép. :( Sok lett a krém, le kellett szedni a tetejéről, mert nem fért volna bele a gyümölcs meg a zselé. Pedig egy normál méretű tortaformában készítettem. A krém sem szilárdult meg elégé ezért egy kicsit megfolyt az egyik oldalon mikor leszedtem a tortakarikát. Igaz egy kicsit kevesebb zselét tettem bele 1 zacskóval ami 20 grammos. Azt hittem elég lesz. Na mindegy a lényeg, hogy nagyon finom lett és a Férjem is örült neki.
Köszönöm a receptet.
Angéla
Nagyon guszta :-) Én is megcsinálom a férjem szülinapjára hétfőn :-)
Nagyon szép! :)
Kedves Tomatotree! Nagyon jól néz ki ez a torta. Most lesz a férjem szüli napja. El is fogom készíteni neki. :)
Üdvözlettel: Angéla