Kedves Csilla!
Lassan egy év eltelt, hogy ezt a szuper! receptedet először elkészítettem, már akkor is, ahogy már írtam, nagyon "bejött"...
Azóta már többször megcsináltam: -pl. svájci barátoknak, az öcsém " finom sütikkel elkényeztetett" családjának, stb... -mindig nagy sikerrel.
Azért írok ismét, hogy még egyszer megköszönjem a receptedet, és azért is, hogy felhívjam a figyelmet, erre a rendkívül -"eccerű és naccerű"- receptre, így karácsony előtt!!!
-(egy-két ötlet még, ha nem haragszol: - szerintem a "mostani sima kiflikből" 8-9 db is mehet bele...
-pl. közepére egy "kiviszeletekből karácsonyfa", körbe, a szélén, narancs, vagy mandarin félszeletkék...-de! -szerintem, mint már írtam, ha szeletelt gyümölcs, akkor muszáj rá gyümölcs-zselé!)
-ismét megköszönöm neked ezt a receptet, ami biztos siker a mákosat szeretők körében, és szívből ajánlom azoknak is akik, kevés idővel, vagy nulla sütési gyakorlattal, de egy lepattintós oldalú tortaformával rendelkeznek
Nagy sikert arattam a guba tortával!! :D
Az öcsém, aki egyébként nem szereti a mákos dolgokat, nagy élvezettel majszolta, jó volt nézni! :D ^^
Köszönet a receptért!!
Kedves Csilla!
Köszönöm szépen ezt a receptet, szuper lett!
(még sosem csináltam mákos gubát)
Mindenkinek ajánlom, ahol szeretik a mákos édességet!
Én egy 26 cm-es, kapcsos tortaformában készítettem, a recepted szerint, (pici változtatás: a cukros mákhoz némi őrölt fahéjat, reszelt citrom-, és narancshéjat is tettem).
Munkahelyi bulira készült, előző este, hűtőben volt másnapig. A tortaformában vittem be, körbevágtam késsel, lepattintottam az oldalát és gyönyörűen "egyben volt", és "tortamódon" lehetett szeletelni.
Állítólag, nagyon finom volt! (mire megkóstoltam volna már nem volt mit...)
-én, a "szőlővirágok" mellett, még kivikarikákkal is díszítettem a tetejét, de úgy gondolom, lehetne még narancs, mandarin szeletekkel, stb.
-ha egy-két nappal előre készítitek, szeletelt gyümölcsökkel díszítve, akkor, okvetlenül kell rá gyümölcstortazselé is! (én másnap reggel öntöttem rá, mert a kiviszeletek kezdtek "punnyadni")...
-Még egyszer köszönöm a receptedet: egyszerű, gyors, finom és látványos, biztos siker!
-(idős anyósom szülinapjára, két ünnep közt, ezt a tortát csinálom majd, köszi)
Kedves Csilla! Férjem kedvence a mákos guba, szeretném a tortát is megcsinálni.Nem kell egy kicsit hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon a krém? Üdv: Cili
uhh, imádom a mákos gubát! A kedvenc cukrászdámban láttam egyszer egy ilyen tortát, de akkor nem kóstoltam, azóta meg nem lehet kapni, uh. tuti hogy ezt kipróbálom! Köszi!!
Hozzászólások (10)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. szeptember 11-én kiemeltük cikkünkben: 16 csalhatatlanul őszi sütemény szőlővel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Csilla!
Lassan egy év eltelt, hogy ezt a szuper! receptedet először elkészítettem, már akkor is, ahogy már írtam, nagyon "bejött"...
Azóta már többször megcsináltam: -pl. svájci barátoknak, az öcsém " finom sütikkel elkényeztetett" családjának, stb... -mindig nagy sikerrel.
Azért írok ismét, hogy még egyszer megköszönjem a receptedet, és azért is, hogy felhívjam a figyelmet, erre a rendkívül -"eccerű és naccerű"- receptre, így karácsony előtt!!!
-(egy-két ötlet még, ha nem haragszol: - szerintem a "mostani sima kiflikből" 8-9 db is mehet bele...
-pl. közepére egy "kiviszeletekből karácsonyfa", körbe, a szélén, narancs, vagy mandarin félszeletkék...-de! -szerintem, mint már írtam, ha szeletelt gyümölcs, akkor muszáj rá gyümölcs-zselé!)
-ismét megköszönöm neked ezt a receptet, ami biztos siker a mákosat szeretők körében, és szívből ajánlom azoknak is akik, kevés idővel, vagy nulla sütési gyakorlattal, de egy lepattintós oldalú tortaformával rendelkeznek
Kedves Kicsipillango:)
Örülök,hogy sikere volt:)
Nagyon szívesen a receptet:)
Csilla:)
Nagy sikert arattam a guba tortával!! :D
Az öcsém, aki egyébként nem szereti a mákos dolgokat, nagy élvezettel majszolta, jó volt nézni! :D ^^
Köszönet a receptért!!
Kedves Zsuzsa:)
Ugye,milyen egyszerű és nagyszerű??
Örülök,hogy sikere volt:)
Boldog karácsonyt és kellemes készülődést kívánok:)
Csilla:)
Kedves Csilla!
Köszönöm szépen ezt a receptet, szuper lett!
(még sosem csináltam mákos gubát)
Mindenkinek ajánlom, ahol szeretik a mákos édességet!
Én egy 26 cm-es, kapcsos tortaformában készítettem, a recepted szerint, (pici változtatás: a cukros mákhoz némi őrölt fahéjat, reszelt citrom-, és narancshéjat is tettem).
Munkahelyi bulira készült, előző este, hűtőben volt másnapig. A tortaformában vittem be, körbevágtam késsel, lepattintottam az oldalát és gyönyörűen "egyben volt", és "tortamódon" lehetett szeletelni.
Állítólag, nagyon finom volt! (mire megkóstoltam volna már nem volt mit...)
-én, a "szőlővirágok" mellett, még kivikarikákkal is díszítettem a tetejét, de úgy gondolom, lehetne még narancs, mandarin szeletekkel, stb.
-ha egy-két nappal előre készítitek, szeletelt gyümölcsökkel díszítve, akkor, okvetlenül kell rá gyümölcstortazselé is! (én másnap reggel öntöttem rá, mert a kiviszeletek kezdtek "punnyadni")...
-Még egyszer köszönöm a receptedet: egyszerű, gyors, finom és látványos, biztos siker!
-(idős anyósom szülinapjára, két ünnep közt, ezt a tortát csinálom majd, köszi)
Szia u.bridge:)
Készítsd csak el,nem fogod megbánni.Nagyoooon finom:)
Üdvözöllek:)
Csilla:)
Szia Evacili!
Én nem tettem be és nagyon szupeul lehet szeletelni.Pillanatok alatt elkészül.
Üdvözöllek:Csilla:)
Kedves Csilla! Férjem kedvence a mákos guba, szeretném a tortát is megcsinálni.Nem kell egy kicsit hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon a krém? Üdv: Cili
uhh, imádom a mákos gubát! A kedvenc cukrászdámban láttam egyszer egy ilyen tortát, de akkor nem kóstoltam, azóta meg nem lehet kapni, uh. tuti hogy ezt kipróbálom! Köszi!!