Madártej kókusztejjel-étcsokireszelékkel recept

Madártej kókusztejjel-étcsokireszelékkel
Madártej kókusztejjel-étcsokireszelékkel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy véletlen folytán született meg, de azóta is imádjuk! smiley

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókusztejes madártej, csokoládés madártej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a tojásokat alaposan, majd 2 edénybe válasszuk külön a sárgáját és a fehérjét.
  2. Tegyük fel a tejet főni.
  3. A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet cukrot, utána verjük fel kemény habbá.
  4. Mossuk meg nagyon alaposan a citromot, majd a héját reszeljük hozzá a sárgájához.
  5. Adjunk a sárgájához 3 tasak vanílliás cukrot.
  6. Ha felforrt a tej, evőkanállal szaggasuk bele a tojásfehérjét, és főzzük át mindkét oldalát, ez több lépésben fog megtörténni ennyi tojásnál.
  7. A megfőtt fehérjéket tegyük ki egy tálra.
  8. A tojássárgájához öntsük hozzá a kókusztejet, majd habverővel alaposan dolgozzuk át.
  9. Ha a tojásfehérje kifőzése közben kicsit leégett a tej, akkor egy szűrő segítségével tegyük át egy másik edénybe, és ott dolgozzunk tovább.
  10. Forraljuk fel újra a tejet, és óvatosan öntsük bele a tojássárgájás, kókusztejes egyveleget, és közben folyamatosan egy kézi habverővel kevergessük, nehogy becsomósodjun, vagy leégjen.
  11. Kevergetés közben ízlés szerint adagoljuk hozzá a cukrot, és addig főzzük közepes lángon, amíg bekrémesedik az öntet. (Aki sűrűbben szereti, az főzheti tovább, aki hígabban, az kevesebb ideig.)
  12. Ha megvan a megfelelő sűrűségű öntetünk, tegyük bele a fehérjehabokat, hűtsük le, és hidegen tálaljuk.
  13. Tálalásnál reszelhetünk rá étcsokoládét, isteni finom plusz ízt ad neki!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 129
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

hajo804

Mióta szakács: 2011.11.05.
4 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evoxandi
evoxandi szo, 2011-12-17 17:52

Szia.Én ma megcsináltam.....de valami miatt nekem nem lett jó a krém:(:(Nem tudom miért lett ilyen mintha kicsapódott volna a tojás benne.Egyáltalán nem krémszerű hiába főztem tovább.Mindent úgy csináltam ahogy írtad és mégis!:(:(
Persze az izén nem változtat csak az élvezeti értékéből veszít így.Mi miatt lett nekem olyan mintha túrós lenne??

hajo804
hajo804 / hajo804 szo, 2011-12-17 22:03

Jahh és még valami, remélem nem raktál bele citromlevet, csak reszelt héjat, mert a citromlé összehúzza a tejet, attól betúrósodhat.

hajo804
hajo804 / hajo804 szo, 2011-12-17 21:58

Szia! Konyhai elektromos habverővel kell a sárgáját és a reszelt cirtomhéjat valamint a vaníliás cukrot simára kikeverni, ehhez hozzáönteni a kókusztejet, ezt is kikeverni. És ezt hozzá kell lassan csorgatni majd a tejhez és közben megállás nélkül kevergetni kell egy kézi habverővel nehogy leégjen. Közben ízesíteni cukorral úgy ahogy szereted. Ha így csinálod, jónak kell lennie. Én ma is megcsináltam ugyanígy, és isteni jó lett. Szerintem próbáld meg újra friss erővel.

473