r
Nosalty Logó

Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alapos mosás után a karfiolt kisebb rózsákra szedjük szét. Jól megsózzuk, és legalább egy órán keresztül hagyjuk a sóban!
  2. A tojást a tejjel egy robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált húst, az olajat, az összezúzott fokhagymát, a borsot, picike sót. Jól elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tejfölszerű masszát kapjunk.
  3. A karfiolrózsákat lisztben megforgatjuk (ez a művelet el is hagyható), majd belemártjuk a húsos masszába. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
  4. Mustáros kefirrel, (ha nincs, jó a tejföl is) tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

A karfiol rózsákat célszerű ebben az esetben egy kisebb fazékban sütni, mert ugyanaz a mennyiségű olaj jobban ellepi a zöldséget. A bundás karfiolhoz kitűnő még bármely köret és saláta is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából
Lizinka_ 591 recept

Azért készítem gyakran, mert finom, kiadós, könnyű étel, és nem lehet tőle hízni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek