r
Nosalty Logó

Kakaós-mascarponés zebratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FeketeAndi13
Kakaós-mascarponés zebratorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 6075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    399.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.6 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    378 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    306 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1506 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 6075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Elkészítés

Piskótához:

  1. A lisztet munkalapra szitáljuk, és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe beletesszük a cukrot és a tojássárgáját.
  2. A vajat kis darabokban rátesszük, és összegyúrjuk a tésztát egy nagy gombóccá.
  3. Fóliába csomagolva 1órára hűtőbe tesszük.
  4. Az 1 óra leteltével lisztezett munkalapon kinyújtjuk, tortagyűrűvel egy kört vágunk belőle, és kizsírozott tepsiben 8-10 perc alatt megsütjük 200°C-ra előmelegített sütőben.

Krémhez:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kétféle cukorral. A citromhéjat a sárgájához adjuk, de nem verjük fel. Egy kevés habot belekeverünk a sárgájába, majd ezt a masszát a tojásfehérjéhez forgatjuk.
  2. A lisztet apránként és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéhez.
  3. Perem nélküli, lapos tepsibe sütőpapírt helyezünk, és egyenletesen elsimítjuk a masszát rajta egy műanyag spatulával.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Miután megsült, a tésztát borítsuk ki egy sütőpapírra, majd amikor kihűlt, húzzuk le róla a rátapadt papírt, és hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez:

  1. A mascarponét egy magas falú edénybe rakjuk, és hozzákeverjük a kakaóport. (Ha valakinek nem elég édes, porcukrot tehet bele.)

Omlós tésztaalap

  1. A kihűlt piskótára rákenjük a krém felét, majd hosszában egyenlő szélességű csíkokra vágjuk.
  2. Az omlós tésztát egy lapos tányérra helyezzük. Feltekerjük az első csíkot, és a tésztaalap közepére helyezzük, majd egymás után köré helyezzük a többi feltekert csíkot is. A csíkok végeit szorosan egymáshoz illesztjük.
  3. A krém másik felével bevonjuk a tortát. A kókuszreszelékkel beborítjuk az oldalát. Kis tejszínhab halmazokat nyomunk körben a tortára, meggyet helyezünk rájuk. De ízlés szerint lehet díszíteni. Én személy szerint egy kis csokikrémet csurgattam még a tetejére, de tényleg nagyon vékony csíkban.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük a tortát, és már készen is van. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1718
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FeketeAndi13 2 recept

Szerettem volna egy olyan tortát csinálni, ami belül izgalmas. Rátaláltam a zebratorta elnevezésű tortára, és megalkottam a családom ízlésének megfelelőt. :)

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Címlapról ajánljuk

További cikkek