Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájas borsós ragu

Kacsamájas borsós ragu
Kacsamájas borsós ragu
23 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet ma reggel láttam Stahl Judit TV-s műsorában, és tudtam, ez lesz az ebédünk.

És ez így is lett. Csak a májon változtattam. Ő csirkemájjal készítette, én pedig pecsenye kacsamájjal. Nagyon finom, tartalmas, nem diétás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két liter vizet felforralunk, beleteszünk egy evőkanál sót, s ha újra felforrt, a durum tésztát is. 7-8 perc alatt megfőzzük, közben elkészítjük a ragut.
  2. Egy kanál olajon megolvasztjuk a vajat.
  3. A májat falatnyi darabokra vágjuk, és mikor a serpenyőben felforrósodott a vaj, beledobjuk. Kb. 2 perc alatt nagy lángon átpirítjuk, hogy kívül megsüljön, de belül rózsaszín legyen. Közben a balzsamecetet is hozzáadjuk, avval pirítjuk, hogy karamellizálódjon, majd kiszedjük egy tálba, félretesszük.
  4. A serpenyőbe most beborítjuk a mirelit zsenge zöldborsót (hiszen az elő van főzve, és 2 perc elég neki). Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd azt is kiszedjük.
  5. A serpenyőbe most beleöntjük a tejszínt, habverővel elkeverjük benne a mascarponét, és belereszeljük a parmezánt (én fele parmezán, fele érlelt cheddar sajtot tettem). Felforrósítjuk, majd a kifőtt tésztát leszűrjük, és a forró sajtos tejszínbe borítjuk.
  6. Hozzáadjuk a májat, amit most kissé megsózunk, borsozunk. Mindent összekeverünk, és tálalunk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kacsamájas penne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

812
kacsamáj 40 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
vaj 1 ek
zöldborsó 20 dkg
habtejszín 200 ml
mascarpone 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
petrezselyem 1 ek
tészta 26 dkg
balzsamecet 2 ek