r
Nosalty Logó

Házi somlói galuska 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koktél
Házi somlói galuska 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Összesen 787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Összesen 4720 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8684 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2664 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3121 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4720 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  4. A csokiöntethez kb. 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport, a kakaót.
  5. A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  6. A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
  7. A piskótát sárgabaracklekvárral (én anyukám házi lekvárját használom) vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
  8. Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik, vagy a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1491
  • Tegnapi nézettség: 50
  • 7 napos nézettség: 553
  • Össznézettség: 465827
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi somlói galuska 3.
koktél 4 recept

Kollegám feleségétől kaptam a receptet még a nyáron, de azóta már nagyon sokszor elkészült.

Hozzávalók

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek