Hagymás édesburgonyapüré babáknak recept

Hagymás édesburgonyapüré babáknak
Hagymás édesburgonyapüré babáknak
23 perc / előkészület: 5 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bama-mama fogás, a hagymával sült édesburgonyának a kicsikre igazított (só és bors nélküli) változata. Készíthetjük a fűszeres és a picinek szánt adagot egy tepsiben is: egyik felében a mamáé, a másik felében pedig a babáé.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az első életévüket betöltött babáknak 1-2 teáskanálnyi tejföllel még finomabbá tehetjük.

receptjellemzők

egyéb elnevezések

hagymás édesburgonya babáknak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra (légkeverésen).
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
  3. Egy nejlonzacskóba tesszük az édesburgonyakockákat és a fokhagymagerezdeket, rálöttyintünk olívaolajat, befogjuk a zacskó nyakát és jól összerázzuk, hogy mindenhol bevonja őket az olaj.
  4. Kisebb tepsire borítjuk, egy rétegben, és mehet is a sütőbe.
  5. Közben a póréhagymából vékony karikákat vágunk. Ezeket csak a sütés végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégnének.
  6. Amikor már a póré is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre megy vissza a sütőbe, és kész is.
  7. Az egészet pürésítjük vagy villával összenyomkodjuk.
  8. Ha szükséges, kevés forralt vízzel hígíthatjuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 362
elküldve: 2
receptkönyvben: 176
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

55