Gofri Fildus konyhájából recept

Kalória?
Gofri Fildus konyhájából
Gofri Fildus konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekként édesanyám készítette előszeretettel számomra, most már az én lányom került előtérbe. Anyukám neki sütött, és élvezettel falatozta nagyobbik lányom. Karácsonyra Anyukám meglepett egy elektromos gofri sütővel, így most már én készítem Ritukám számára a gofrikat! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

waffel, élesztős waffel, élesztős gofri
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimért lisztet keverőtálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk, és ebbe öntjük bele a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. Ezt alaposan összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Amikor letelt ez az idő, a többi hozzávalót is hozzáadjuk (tojás, margarin, só, cukor), és az egészet addig keverjük, amíg hólyagos nem lesz.
  3. Utána ismét pihentetjük, ezúttal 25 percig. 
  4. Az első használat előtt olajjal lekenjük a sütő formát, és egyszerre két gofrit tudunk sütni. Egy-egy gofri sütési ideje 4-5 perc.

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 084
elküldve: 3
receptkönyben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

fildus

Mióta szakács: 2011.10.29.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Kivételesen beszéljünk a fehérjékről!
Kivételesen beszéljünk a fehérjékről!
A szénhidrátokról és a zsírokról sokat olvashatunk, a fehérjékről azonban úgy érzem ritkán kapunk teljes körű ismereteket. Most ezt igyekszünk pótolni.
A hét szakácsa: Atkáriné Terike
A hét szakácsa: Atkáriné Terike
Terike már évek óta nem jár a pékhez kenyérért, ő készíti a családnak. Mindig az aktuális sütés a kedvenc. Tudását bemutatókon is kamatoztatja.
780