Gesztenyegolyó 2. recept

Gesztenyegolyó 2.
Gesztenyegolyó 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben készítettem ilyet gyakran, és most újra elővettem a receptet. Nagyon egyszerű és finom. Ebből a mennyiségbő nekem kb. 25 golyó lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokireszelékbe is bele lehet hempergetni a golyókat, vagy lehet simán is hagyni, úgyis finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés golyók, mandulás gesztenyegolyók, mandulás-gesztenyés golyók
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát fellazítjuk a rumaromával, hozzátesszük a mandulát és a kakaóport, majd összegyúrjuk.
  2. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, amiket kakaóporban meghempergetünk.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 564
elküldve: 9
receptkönyben: 417
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (8)

marti48
marti48cs, 2013-10-17 22:30

Kedves Flora,

ma megcsinaltam, sikere Volt, es szuper gyorsan elkeszült. Meg egyszer köszönöm a jo kis receptet!:) Sajnos nem tudom, hogy hogy kell jelezni ezt a NS-n.

Üdvözlettel: Marti

marti48
marti48p, 2013-10-11 19:24

Jaj de jo kedves Flora! Epp most törtem a fejemet, hogy milyen desszertet csinaljak 8 fös összejövetelre - a gesztenyepürere gondoltam, de ez a recept sokkal jobb, es nem kell reszelgetni. El lehet kesziteni elöre is? Marmint a latogatast megelözö esten.

Szuper, köszi!:)
Üdvözlettel; Marti

Flóra
Flóraszo, 2013-10-12 23:17

Kedves Márti, el lehet készíteni előre.:)
Üdv: Flóra

Tweety
Tweetyv, 2012-12-30 22:32

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett! És tényleg nagyon egyszerű.
Tettem még hozzá egy kis fahéjat és narancslét is pluszban.
Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
269