r
Nosalty Logó

Frankfurti leves márti1218 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Frankfurti leves márti1218 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9219.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    6108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    559 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4869 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 2279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ki a káposzta torzsáját, és szeljük kétujjnyi csíkokra, majd felezzük, harmadoljuk a gerezdeket. Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát törjük át. A virslit vágjuk két cm-es darabokra, a kolbász bőrét húzzuk le, és karikázzuk fel.
  2. Tegyük egy fazékba az olajat, dobjuk rá a vöröshagymát, keverjük át, adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Tegyük bele a káposztát, keverjük át, fűszerezzük, és öntsük fel kb. 1 liter vízzel, főzzük fél órát.
  3. Mehet bele a virsli-kolbász, ezzel főzzük a káposzta puhulásáig (15-20 perc). Míg a leves fő, készítsük el a habarást: a lisztet keverjük csomómentesre fél dl hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd vegyünk ki a levesből két evőkanálnyit, azzal is keverjük el, és öntsük az egészet a levesbe, ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  4. Főzzük fel a levest, és zárjuk el a tüzet, elkészült.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6666
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves márti1218 konyhájából
márti1218 72 recept

Friss alapanyagból készíthető még télen is. Kiadós leves, kísérője lehet pogácsa, palacsinta, lekváros bukta vagy bármi, amit szeretünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.