Fokhagymás padlizsánkrém recept

Fokhagymás padlizsánkrém
Fokhagymás padlizsánkrém
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először vöröshagymával készítettem, jó hagymásan, mert úgy szerettem. Akkor a férjem azt mondta: "Ez nem is padlizsánkrém, hanem hagymakrém." Ezért próbáltam ki a fokhagymás változatot, ami sokkal finomabb, azóta mindig így készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A pürésítéshez megfelel a késes betétű robotgép, a kávédaráló vagy a turmixgép is.
Leginkább a pirított graham kenyér illik hozzá, de friss, puha fehérkenyérrel, kiflikarikákkal is nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános uzsonnakrém, olívaolajos padlizsánkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, és ujjnyi karikákra vágjuk.
  2. Serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és az olívaolajat.
  3. Beletesszük a padlizsánkarikákat, sózzuk, és fedővel letakarva, mindkét oldalukat puhára sütjük.
  4. A fokhagymát és a kihűlt padlizsánszeleteket a levével együtt géppel pürésítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 103 379
elküldve: 7
receptkönyvben: 300
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

amarilisz1

Mióta szakács: 2011.07.26.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szlora
szlora p, 2015-01-09 23:27

Soha nem készítettem még padlizsánkrémet, így nincs összehasonlítási alapom, de ez nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

151