Flambírozott baszk csirke recept

Flambírozott baszk csirke
Flambírozott baszk csirke
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy siker, amikor belép az ember a szobába a lángoló tállal. Tálaltam már rizzsel, krumplifánkkal, de puliszkával is. Kiadós étel, előre elkészíthető, csak fel kell melegíteni, amikor jönnek a vendégek. Hétfőn tarokkparti volt nálunk, arra készítettem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

flambírozott csirkecomb, paradicsomos csirkecombok flambírozva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról lenyúzzuk a bőrt (levesnek jó lesz), kicsontozzuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. Egy mély tűzálló tálat kibélelünk sliced baconnal. Megszórjuk a hagyma felével, ráfektetjük a csirkecombokat, majd a maradék hagymával beborítjuk.
  5. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a hámozott paradicsomokat, végül ráöntjük a bort és az olívaolajat. Alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra)
  6. A combokat kivesszük a léből, félretesszük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt levet egy fazékba öntjük. Eltávolítjuk a babérlevelet, hozzáadjuk a paradicsompürét, ha kell, utánasózunk. Elmixeljük.
  8. Addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
  9. A hús tetejére öntjük a mártást.
  10. A konyakot felforrósítjuk a mikróban, a mártásra öntjük, meggyújtjuk. Azonnal, lángolva tesszük az asztalra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
163 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777