r
Nosalty Logó

Epres-morzsás desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-morzsás desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcshöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az mosott, szárított epreket félbevágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk.
  3. A tésztát meghintjük fenyőmaggal.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9988
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom. Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillanatok alatt összeállítható desszert. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcshöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek