r
Nosalty Logó

Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    30106 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.8 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16897.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    12510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1804.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3890 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    180635 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 3963 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6072 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben elkészítjük a fűszeres paradicsomszószt: turmixgépbe tesszük az aprított vöröshagymát, a 4-5 gerezd fokhagymát, a fűszerkeveréket, sót, borsot, majd felöntjük a paradicsomszósszal, egy kis vízzel, és simára turmixoljuk. A következő lépés, hogy a sült csirkét falatnyi darabokra tépkedjük, a juhsajtot lereszeljük, a jalapenot és a mozzarellát felkarikázzuk, illetve a többi hozzávalót is előkészítjük.
  2. A paradicsomszósz 1/4-ét egy magas falú hőálló tepsibe öntjük. A tortillalapokat egyenként átkenjük 1-2 evőkanál szósszal. Mind a 6 tortillalap egyik szélére sültcsirke-darabokat halmozunk, arányosan elosztva. Erre jöhet 2-3 evőkanál tejföl, egy marék reszelt sajt, néhány karika jalapeno és ízlés szerint korianderzöld.
  3. A tortillákat, mint a palacsintát (lehetőleg szorosan) feltekerjük, és a paradicsomszószba helyezzük, közvetlenül egymás mellé. A tetejükre öntjük a maradék paradicsomszószt, és elegyengetjük. Ráhalmozzuk a felkarikázott mozzarellát, és megszórjuk gazdagon reszelt juhsajttal.
  4. Előmelegített 200-220 fokos sütőben 25-30 perig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad, és ropogósra pirul.
  5. Melegen tálaljuk tejföllel, chilivel és korianderrel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2129
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 16.

Receptkategóriák

Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta
Gerzsenyi Flóra 379 recept

Az enchilada egy mexikói étel, mely töltött kukoricatortillából áll, amit gazdag szósszal vonnak be. A tortillalapok friss és változatos összetevőkkel tölthetőek meg, beleértve a húsokat, sajtokat, babot, burgonyát, zöldségeket vagy ezek kombinációját. Enchilada nélkül nincs igazi mexikói lakoma! Mi tépett csirkehússal, tejföllel, sajttal töltjük meg, fűszeres paradicsomszósszal öntjük nyakon, és jó adag sajttal megszórva, 30 perc alatt összesütjük. Házi készítésű tortillával lenne igazán klasszikus, de mi most boltit használtunk, az egyszerűség kedvéért. Ez a recept gyors és praktikus, hétköznapokra tökéletes. Sokféleképpen variálható, és szuper laktató. Maradék csirkehússal 20 perc alatt megvagyunk vele, sütés közben pedig egy kevés friss guacamolét vagy salátát is összedobhatunk mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek