r
Nosalty Logó

Csopaki rakott kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Csopaki rakott kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3900 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.8 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 976 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8639.1 g
  • Cink
    531 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    411 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    53 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 3900 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg fő, megpirítjuk a kolozsvári, húsos szalonnát. Egy tálban villával jól összenyomkodjuk a túrót. A tejfölt, 5 dkg puha vajat, kb. 10 dkg apróra darabolt sajtot, oreganót, a sót elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a pirított füstölt húsos kockákat is. A kifőtt tésztával egybe keverjük. Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kikenünk, zsemlemorzsával szórunk. A tésztás keveréket beleöntjük. A maradék sajtot ráreszeljük a tetejére.
  3. Sütőbe toljuk 190 fokon 10 percig összesütjük, nem kell megpirítani. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1194
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 21.

Ajánló

Ez az étel összességében annyira finom, hogy előtte esetleg valami lazább levest gondolnék!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van sok receptes könyvem, ezt a tésztás ételt egyikből készítettem el. Mivel jó volt az idő, gy a fotót kint, a pitypangokkal teli kertben készítettem róla......:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.