r
Nosalty Logó

Csokitorta fondantbevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Csokitorta fondantbevonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 6182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.9 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 6182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá vertjük, a végén apránként belekeverjük a xilitet. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
  3. Végül hozzászitáljuk a fahéjjal és sóval elkevert lisztet. 38x30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. Majd a felmelegített tejbe csurgatjuk, és folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverünk 25 g vajat. Félretesszük hűlni.
  2. 75 g vajat a 75 g porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét. A végén a kihűlt tojásos krémet is belekeverjük.

Összeállítás, bevonás

  1. A tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  2. A tortát házi készítésű zöld fondanttal vonjuk be. A fondantot két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd óvatosan a tortára illesztjük, és elsimítjuk az oldalán.

Díszítés

  1. Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 479
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta fondantbevonattal
Tóth Bernadett 48 recept

Sógornőmnek készítettem ezt a tortát házi készítésű fondant bevonattal. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek