Csokis fasírtsüti recept

Csokis fasírtsüti
Csokis fasírtsüti
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is tudom, pontosan mi ez, az biztos, hogy nem hús, nem is zöldség, a fasírthoz köze sincs, ezzel szemben viszont nagyon csokis, nagyon finom, kívül ropogós kérgű, belül omlós, ráadásul természetes, nyers cukorral, jó minőségű csokoládéval és teljes kiőrlésű liszttel még lelkiismeret-furdalásmentes élvezettel csemegézhető is...

Honnan e cím?
Elmélázva ácsorogtam a tepsi fölött, miközben hatalmas erővel és türelemmel vártam, hogy kihűljenek a ..., mik is? Minek nevezzem őket? Puffancs, keksz, cookie, süti? Mind igaz, de igazából egyik sem, nem igazán hasonlít...
Ezen gondolatsor közepette megjelent mellettem HeF, erős a gyanúm, hogy az illatfelhő nyomát követve érkezett ellenőrizni, mi az a nagy csend a konyhában, esetleg már megkezdődött a tesztevés ;-) és nemes egyszerűséggel átvágta a gordiuszi csomót: tök jó, olyanok, mintha fasírtok lennének...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forgatáshoz

  • 3 dkg porcukor (vagy nádcukor, vagy xilit)

ajánlat

Lehet a masszába tenni más fűszereket is vagy felaprított csokoládét, diót, mandulát.
A süteményt töltött változatban is elkészíthetjük, ha a gombócformázás során a közepébe nyomunk aszalt gyümölcsöt.
A képen látható sütemény nyers nád(por)cukorral, teljes kiőrlésű rozsliszttel, karobporral és 86%-os csokoládéval készült.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cookies, csupa csokis keksz, csokoládés puffancs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábosban (ne forrjon, csak olvadjon el).
  2. Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat.
  3. Mossuk meg a tojást, külön edényben felütve ellenőrizzük a frissességét, majd keverjük gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el főni a tojás a meleg keverékben).
  4. Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze.
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit.
  6. Formázzunk tetszőleges méretű gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.
  7. Tegyük a süteményeket a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha a elkészült az összes korong, csipetnyi porcukorral hintsük meg a tetejüket.
  8. Az előmelegített sütőben süssük, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni a süteményt (hűlés közben keményedik).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2011-11-30 11:07

Bármi legyen is a neve, nekem nagyon tetszik. Nemsokára el is készítem. Köszönöm a receptet. Piroska.

566