Csirkés saslik recept

Csirkés saslik
Csirkés saslik
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májusi Nők Lapja Konyhában bukkantam erre a saslik receptre.
Kíváncsian készítettük el az idei első esti faszenes sütögetésen a párommal és kellemes meglepetésünkre a nagyon egyszerű pác omlós és ízletes husifalatokat varázsolt az egyébként sokszor száraz csirkemellből. (Az arányokon kicsit változtattam.)
Ezentúl biztos így készítem a vendégeknek is a saslikot: nem csak sokkal gazdaságosabb, mint az előre készített boltban kapható változatok, de jóval ízletesebb is!

hozzávalók / 3 adag

A páchoz

ajánlat

A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk: bacon, gomba, ananász, koktélparadicsom, stb.
Nyársnak használhatunk rozmaringágat is, nagyon kellemes aromát ad sülés közben a húsnak.
Grillezett barnakenyeret és nyers zöldségeket kínáljunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkés grillnyárs, csirkés rablóhús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a csirkekockákat és legalább 1 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Felszeleteljük a kolbászt, a paprikákat és a lila hagymát.
  4. A hozzávalókat tetszés szerint szúrjuk a nyársra és kb. 30 perc alatt parázsló faszénen aranybarnára grillezzük őket.
  5. Kb. 9-10 nyárs lesz belőle.

statisztika

beküldve:
nézettség: 61 806
elküldve: 6
receptkönyben: 540
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (4)

wkata
wkatasze, 2012-07-18 19:44

Szia!Múlt héten ezt "nyársaltuk"és nagyon ízlett mindenkinek!Köszi

mignon
mignonsze, 2012-07-18 22:09

Ennek igazán örülök, köszi!!
Mi is bevetettük már az idén is ezt a "nyársalást", és újra nagyon bejött! :)
További szép grillezős nyarat! :)
Üdv:
Mignon

Legfrissebb cikkek

576