Csirkés saslik recept

1 adag
566
kcal
Csirkés saslik
Csirkés saslik
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májusi Nők Lapja Konyhában bukkantam erre a saslik receptre.
Kíváncsian készítettük el az idei első esti faszenes sütögetésen a párommal és kellemes meglepetésünkre a nagyon egyszerű pác omlós és ízletes husifalatokat varázsolt az egyébként sokszor száraz csirkemellből. (Az arányokon kicsit változtattam.)
Ezentúl biztos így készítem a vendégeknek is a saslikot: nem csak sokkal gazdaságosabb, mint az előre készített boltban kapható változatok, de jóval ízletesebb is!

hozzávalók / 3 adag

A páchoz

ajánlat

A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk: bacon, gomba, ananász, koktélparadicsom, stb.
Nyársnak használhatunk rozmaringágat is, nagyon kellemes aromát ad sülés közben a húsnak.
Grillezett barnakenyeret és nyers zöldségeket kínáljunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkés grillnyárs, csirkés rablóhús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a csirkekockákat és legalább 1 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Felszeleteljük a kolbászt, a paprikákat és a lila hagymát.
  4. A hozzávalókat tetszés szerint szúrjuk a nyársra és kb. 30 perc alatt parázsló faszénen aranybarnára grillezzük őket.
  5. Kb. 9-10 nyárs lesz belőle.

statisztika

beküldve:
nézettség: 62 926
elküldve: 6
receptkönyben: 545
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (4)

wkata
wkatasze, 2012-07-18 19:44

Szia!Múlt héten ezt "nyársaltuk"és nagyon ízlett mindenkinek!Köszi

mignon
mignonsze, 2012-07-18 22:09

Ennek igazán örülök, köszi!!
Mi is bevetettük már az idén is ezt a "nyársalást", és újra nagyon bejött! :)
További szép grillezős nyarat! :)
Üdv:
Mignon

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
566