r
Nosalty Logó

Csirkemáj rántva ropogós krokettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csirkemáj rántva ropogós krokettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott csirkemáj

Krokett

Összesen 844 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott csirkemáj

Krokett

Összesen 2525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott csirkemáj

Krokett

Összesen 146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2622 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3912 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 844 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7865.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    4603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11757 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2433 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11736 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 2525 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Rántott csirkemáj

Krokett

Elkészítés

Rántott csirkemáj

  1. A májat mosás után töröljük szárazra.
  2. Panírozzuk be, először lisztben forgassuk meg, aztán a tejjel lazított tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  3. Olajban süssük mindkét oldalát barnára. Szedjük papírtörlőre.
  4. Tálaláskor sózzuk, és a frissen sült krokettel, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!!

Krokett

  1. A megtisztított burgonyákat enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. Krumplitörővel törjük át. Várjunk míg kihűl.
  3. A tojást, a tejet, a sót, a borsot, a szerecsendiót keverjük hozzá. Jól keverjük el.(Ha lágynak érezzük, kevés lisztet tegyünk még hozzá.)
  4. Formáljunk belőle kis kroketteket, mártsuk zsemlemorzsába, és végül süssük ki.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 443
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 23.

Ajánló

Netán ha fröcskölne az olaj a csirkemáj sütése közben, készítsünk oda egy fedőt,amivel le tudjuk takarni! A májat csak tálalásnál sózzuk, különben kemény lesz!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos, krumplis krokett szerintem bármihez passzol. Mi igazán jót falatozgattunk a rántott csirkemájjal együtt.... :-)))

Hozzávalók

Rántott csirkemáj

Krokett

Címlapról ajánljuk

További cikkek