r
Nosalty Logó

Brokkolifasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Brokkolifasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2721.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7001 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4889 micro
Összesen 1229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (lehetőleg ne maradjon alatta víz!!!)
  2. A puhára főtt brokkolit ezután villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn.
  4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.
  5. A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket, és a zabpelyhet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
  6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével.
  7. A brokkolis masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Ezután tegyük egymástól kicsit távolabb, az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
  9. Közben készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 914
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.