Bárány, cékla, gomba recept

Bárány, cékla, gomba
Bárány, cékla, gomba
240 perc / előkészület: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézd meg Az ételművész című filmet!

Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

hozzávalók / 2 adag

Bárány

Zsiradék

Cékla aioli

Cékla

Gomba

Articsóka

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cékla aioli, sült báránykaraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányt pácoljuk be az olaj és a fűszerek keverékébe egy éjszakára.
  2. Az aiolihoz keverjük el a tojássárgáját a mustárral és az ecettel, amíg kivilágosodik és enyhén habos nem lesz. Lassan csorgassuk bele az olajat, miközben tovább keverjük. Amikor elkészült, adjuk hozzá a beforralt céklalevet és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük nyomózsákba, majd hűtsük le.
  3. A céklához melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A céklát sózzuk és csomagoljuk fóliába. Süssük puhára, kb. három órán keresztül, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Még melegen hámozzuk meg, majd tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt egy órával vegyük ki, vágjuk cikkelyekre, és szórjuk meg Maldon sóval és olívaolajjal.
  4. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk olajat. Sózzuk be a bárányt, majd a forró olajon pirítsuk körbe. Adjunk hozzá vajat, ezzel is pirítsuk körbe, jó alaposan, amíg el nem érjük az általunk kívánt készültségi fokot. Amikor elkészült, tegyük félre pihentetni egy meleg helyre.
  5. Majd a serpenyőben süssük át a gombákat és az articsókát is.
  6. A tálaláshoz pöttyözzünk cékla aiolit a tányérra. Vágjuk négybe a bárányt, helyezzünk 2 darabot mindkét tányérra. Tegyük mellé a céklát, az articsókát és a gombákat, majd szórjuk meg pár virággal.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ételművész (Adam Jones)

Mióta szakács: 2015.10.14.
5 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1734