Áfonyás-vajas linzer karácsonyfák recept

Áfonyás-vajas linzer karácsonyfák
Áfonyás-vajas linzer karácsonyfák
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba készültek ezek a csodakarácsonyfák. Linzer áfonyával. Az áfonya igazán különlegessé teszi, és észre sem veszed, már el is fogyott.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 200 g puha vaj
  • 170 g cukor
  • 350 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 kk vanília aroma
  • aszalt áfonya (én felaprítanám, a kiszúrás könnyítése miatt)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas linzer, aszalt áfonyás linzer, áfonyás linzer karácsonyfák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat és a cukrot összekavarjuk.
  2. A liszthez szórjuk a szódabikarbónát, összekeverjük a vajas-cukros masszával.
  3. A tésztába beleszórjuk az apróra vágott áfonyát, és az egész tésztából egy labdácskát formálunk. Majd 10 percre hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb fél centi magasságúra, és sütikiszúró segítségével szaggassuk ki a formákat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 cm távolságra, mert sütés közben egy kicsit szétfolynak.
  5. Előmelegített 180-200 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Majd hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 021
elküldve: 0
receptkönyben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.