Vajbab

Vajbab

Leírás

A nyári szezon egyik legkedveltebb zsengéje, a hazai hagyományos konyha egyik legjellemzőbb zöldsége. Társaihoz hasonlóan alacsony energia- és magas rosttartalmú, klasszikusan levesként, főzelékként vagy rakott húsételek részeként készítjük el. Fogyasztható párolva köretként, de akár meg is süthetjük! fotó: flickr/cookbookman17

Mikor vegyem

Nyáron szezonban, szezonon kívül gyorsfagyasztott, illetve konzerv változatai kaphatók.

hogyan tároljam

Frissen hűtőszekrényben, gyorsfagyasztottan mélyhűtőben, konzervként spájzban.

100g Vajbab

fehérjetartalom

1.82 g

zsírtartalom

0.09 g

szénhidráttartalom

7.13 g

víztartalom

90.27 g

Hány kalória

gramm

vajbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

38 mg

Kalcium

37 mg

Magnézium

25 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.074 g

C vitamin

16.3 mg

Kolin

15.3 mg

Niacin - B3 vitamin

0.752 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.82 g

Zsír

telített zsírsav

0.026 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.059 g

ásványi anyagok

Kalcium

37 mg

Vas

1.04 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

38 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.24 mg

Réz

0.069 mg

Mangán

0.214 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

3.4 g

cukor

3.27 g

víz

90.27 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.084 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.105 mg

Niacin - B3 vitamin

0.752 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.094 mg

Folát

37 µg

Kolin

15.3 mg

E vitamin

0.41 mg

K vitamin

43.2 µg

C vitamin

16.3 mg

B6 vitamin

0.074 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek