Másnap annyi vízben, amennyi levest szeretnénk, odatesszük főni.
Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és amikor a bab majdnem készre főtt, hozzáadjuk. Befűszerezzük.
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba/zsírba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
A végén aprított zeller zölddel megszórjuk.
Ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá. (Betűtésztával kiváló!) Jó melegen tálaljuk, jó étvágyat!
elkészítés
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap annyi vízben, amennyi levest szeretnénk, odatesszük főni.
Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és amikor a bab majdnem készre főtt, hozzáadjuk. Befűszerezzük.
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba/zsírba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
A végén aprított zeller zölddel megszórjuk.
Ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá. (Betűtésztával kiváló!) Jó melegen tálaljuk, jó étvágyat!
Egy sörimádó férj, néhány befőttesüveg, 1-2 borospohár, némi ragasztó és 10 perc – ennyire van szükség ahhoz, hogy vidámmá és hangulatossá varázsold az otthonodat.
Hozzászólások (1)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. március 16-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: rántva jó!
Üdvözlettel, NoSalty