Zöldséges rántott vajbab leves recept

Zöldséges rántott vajbab leves
Zöldséges rántott vajbab leves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a jól megfőzött bablevest is. Én 3 evőkanállal teszek bele a házi ételízesítőmből, amitől még finomabb lesz.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajbab leves sok zöldséggel, bableves, zöldséges bableves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap annyi vízben, amennyi levest szeretnénk, odatesszük főni.
  3. Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és amikor a bab majdnem készre főtt, hozzáadjuk. Befűszerezzük.
  4. Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Az olajba/zsírba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
  5. A végén aprított zeller zölddel megszórjuk.
  6. Ki hogy szereti, levestésztát főzünk ki hozzá. (Betűtésztával kiváló!) Jó melegen tálaljuk, jó étvágyat!
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 161
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
567 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!