Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vajbabfőzelék

Egyszerű vajbabfőzelék
Egyszerű vajbabfőzelék
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus nyári főzelék, amit általában zöldbabként emlegetnek, pedig vajbabból készül! Fasírttal az igazi :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Klasszikusan fasírt vagy pörkölt.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, egyszerű zöldbabfőzelék, egyszerű vajbabfőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab.
  3. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk, hogy elveszítse a nyers színét és ízét.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig keverjük. Azonnal felöntjük hideg vízzel, és elkeverjük. Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz. Elkeverjük, és 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, még egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 260
össznézettség: 62 856
elküldve: 3
receptkönyvben: 134
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
647 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Naschkatze
Naschkatze Sat, 2017-10-28 18:15

Fantasztikus recept! Végre én is el tudtam készíteni a rántást :) én ugyan tejföl hozzáadása nélkül készítettem, de ez semmit nem von le az értékéből :)

Momokka
Momokka Fri, 2017-08-25 23:18

"Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz" Visszaöntjük? :) Az alapléből lett merítve?

317
vajbab 1 kg
alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 40 ml
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
víz 1 dl
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor