r
Nosalty Logó

Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 842 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 422 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 842 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babnak levágjuk a szárát, a kis hegyes végét, és tetszőleges méretűre aprítjuk, majd a vajon az aprított kapor hozzáadásával megpároljuk.
  2. Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadjuk a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
  3. Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7574
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna, mint egy finom főzeléket. Na persze nem azt a tipikus menzás változatot. A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő vagy útifűmaghéj sűrítést, aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott, és nem volt hosszú életű, mert gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek