Csírák

Csírák

Leírás

A különféle csírák értékes táplálékok: magas rosttartalmuk mellett, koncentráltan találhatók meg bennük a létfontosságú fehérjék, vitaminok, antioxidánsok és ásványi anyagok. A gabonák, olajos magvak, gyógynövények és fűfélék csíráit nyersen érdemes fogyasztani (pl. salátákba téve), míg a hüvelyesek csíráit (a bab-és borsócsírákat) párolva, főzve fogyasszuk, különben mérgező fehérjék maradhatnak bennük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Mielőbb fogyasszuk el, felhasználásig hűtőszekrényben tartsuk.

100g Csírák

fehérjetartalom

3.81 g

zsírtartalom

2.327 g

szénhidráttartalom

3.6 g

víztartalom

90.07 g

gramm csírák?

Top ásványi anyagok

Foszfor

113 mg

Kalcium

51 mg

Magnézium

44 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.285 g

C vitamin

28.9 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.81 g

Zsír

telített zsírsav

0.767 g

egyszeresen telített zsírsav

0.419 g

többszörösen telített zsírsav

1.141 g

ásványi anyagok

Kalcium

51 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

44 mg

Foszfor

113 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.56 mg

Réz

0.12 mg

Mangán

0.26 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

víz

90.07 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.102 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.103 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg

Folát

95 µg

A vitamin

20 µg

C vitamin

28.9 mg

B6 vitamin

0.285 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!