Szenzáció: budapesti éttermek a The New York Times 2017-es listáján

A The New York Times online kiadásának, az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkének listájára idén Budapest is felkerült a világ legjobb helyei közé.

A New York Times listája minden évben kiajánlja azokat az utazási célpontokat, ahová szerkesztőik szerint érdemes az adott évben ellátogatni, megkóstolni a helyi ízeket, betérni az arra érdemes éttermekbe, megcsodálni a kulturális helyszíneket vagy éppen a legvonzóbb üzleteket.

A 2017-es évre szánt"52 Places to go in 2017", azaz az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkben pedig már Budapest is helyet kapott. Magyarország fővárosáról a következőt írta Alia Akkam, a lista egyik szerkesztője:

"A vasfüggöny utáni Budapest igazán élénk metropolisszá vált. Egyre inkább érezhető a városban a csábító, fiatalos energia, például olyan új éttermekben, mint a Szimply és a Márga Bisztró...".

Az újhullámos budapesti vendéglátóhelyeken kívül kiemelik a magyar tervezők ékszereit és olyandesign-boltokat, mint a Velvet Chemistry vagy a Szimpla Design Shop termékei, továbbá a fővárosi boutiq hotelt, a magával ragadó stílusú Hotel Rumot is.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

STÉG, a belváros halkirálya

A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek