Kókuszvaj házilag egy összetevőből!

Tudtad, hogy valószínűleg akár most is tudnál csinálni kókuszvajat otthon, mert csak egy összetevő kell hozzá? Nézd csak!

Az alábbi videóból kiderül, hogy olyan istenien krémes, alacsony glikémiás indexű és természetesen édeskés kókuszvajat tudunk készíteni mindössze két csésze natúr, cukormentes nyers kókuszreszelékből egy jó turmixgép segítségével, hogy csak na! Laktató, nagyon finom, laurinsav-tartalma pedig gomba- és baciölő, sőt, erősíti az immunrendszert is!

Dobd be a két csésze nyers kókuszreszeléket a gépbe, és turmixold a krémes állag eléréséig! (minél tovább, annál krémesebb, de megoszlanak a vélemények, a videó csak 1 (!!!) percet ír, van, aki 35-öt)

Felhasználás

Edd magában, kend a palacsintára, csokira, dobj bele gyümölcsöket, töltsd datolyába, használd paleo sütik sütéséhez (pl.: banánkenyér), azaz helyettesítsd vele a különféle növényi vajakat (pl. mandulavaj), de készíthetsz belőle laktózmentes fagyit is gyümölcsökkel turmixolva a mélyhűtőben!

NEM egyenlő a kókuszolajjal- vagy -zsírral, tehát sütni nem lehet benne, de pl. levesekhez, smoothie-khoz, turmixokhoz adva krémesebbé teszi azokat!

(címlapfotó: Flickr by tracy benjamin)

Kapcsolódó receptek itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek