A hét szakácsa: Papillon

Eheti kiemelt szakácsunk Papillon, alias Hajni, egy időben terápiaként főzött, ma már szerencsére csak élvezetből tevékenykedik a konyhában. Ismerjétek meg!

Apró koromtól otthonosan mozgok a konyhában, az alapokat a szüleimtől kaptam, ahogy a főzés szeretetét, a kísérletezőkedvet és a kreativitást is. Bár jó ideje a saját fejem után megyek, ízek tekintetében is, mai napig édesanyámtól kérek telefonos útbaigazítást, ha elakadok.

Papillon szakács

Abban a sötét időszakban, mikor elkezdtem a NoSalty-ra is feltölteni a receptjeimet, jóformán a konyhában "éltem", terápiás céllal. Mivel akkortájt az élet más területén nem volt sikerélményem, fontos volt, hogy a főztömmel okozzak - leginkább a környezetemnek - örömöt, magamnak pedig kikapcsolódást, feltöltődést, és bezsebeljem a jól megérdemelt elismerést.

Ezeket olvastad már?

Ma már "csak" élvezetből ténykedem a konyhában, azt az apróságot nem számítva, hogy táplálkozási célzattal. Már nem főzök kényszeresen, csak ha kedvem és időm engedi. Alapvetően kreatív ember vagyok, és mivel a jelenlegi munkám nem alkotó jellegű, továbbra is a tűzhely mellett tudok csak létrehozni szépet, finomat, újat, valamiféle élményt nyújtót.

Ezeket olvastad már?

Mára a "mindentbele-hozzáállásom" is letisztult, a fűszerezés tekintetében legalábbis. Ez nem jelenti, hogy spórolnék az ízekkel, vagy hogy egy jól bevált recepten ne csavarnék egyet-kettőt, ha úgy tartja kedvem.

Ezeket olvastad már?

Nem követem az épp felkapott trendeket, de ha látok fantáziát egy-egy új, vagy általam még nem használt alapanyagban, nem vagyok rest kipróbálni. Fő, hogy tiszta, jó minőségű legyen.

Ezeket olvastad már?

A hét szakácsa: Mercedes

Eheti kiemelt szakácsunk, Mercedes most megosztja velünk, miképpen sikerült kislánya születése után visszanyernie alakját, és hogyan változtak meg azóta étkezési szokásai.

Mercedes

A hét szakácsa: Zsófi.M

E heti kiemelt szakácsunk: Zsófi, aki imádja az indiai ételeket, magyar fronton a rakott krumpli az egyik kedvence, amit kilenc éves korában készített először.

Zsófi.M

A hét szakácsa: BeePoo

Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.

admin

A hét szakácsa: pipőke

E heti kiemelt szakácsunk pipőke, alias Bogi, tíz éve érkezett a fővárosba. A sütés-főzés a kreativitás megélését, az új ízek és tálalási technikák keresését jelenti számára.

admin
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek