Eléggé meglepően néz ki az új őrület, az ÁTLÁTSZÓ SÜTŐTÖKPITE - nézd meg te is!

Láttál már átlátszó ételt, ami NEM zseléből készült? Ez az új őrület: Michelin-csillagos "clear" sütőtökpite a halloweeni időszakra - mit gondolsz?

Itt a halloweeni időszak, és tudjuk, sokatoknak vannak ellenérzései, mert hogy nálunk a Mindenszentek dívik, mi mégis úgy gondoljuk, egyik nem vesz el a másik értékéből, sőt. Az egyik jókedvű, a gyerekek kedvence lehet, tökfaragással, csokival és jelmezekkel, míg a másik a szép és csendes emlékezés ünnepe. És az is tévhit, hogy a halloween amerikai, hiszen nem az...

...mert a halloween tulajdonképpen...

A hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, megpróbálnak visszatérni a világba. Már a kelták is védekeztek ez ellen: házaikban eloltották a tüzet, és a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a Gonoszt elűzzék.

...ősi KELTA ünnep! Az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet, és hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt.

Az egyik jellemző süteménye pedig - jó, ez már inkább Amerikához köthető, tény - a pumpkin pie, azaz a sütőtökpite, ami egy fűszeres, sokszor gyömbéres, diós, fahéjas sütőtökkrémes édesség.

Tőlünk is választhattok receptet:

Most azonban valami egészen új került a Nap alá: azAlineanevezetű,3 Michelin-csillagos chicagói étterem előrukkolt egy különleges eljárással készült ÁTLÁTSZÓ, úgynevezett CLEAR pumpkin pie-jal, lehet ámulni, így néz ki a mini finomság:

A dolog érdekessége, hogy nem zselatinból készül, hanem egy rendhagyó "rotovap" nevezetű géppel. Ez tulajdonképpen desztillálással egy áttetsző folyadékot készít bármilyen alapanyagból, amit választunk - ez jelen esetben a sütőtök. Simon Davies, a vezető séf már szeptemberben beharagozta az Instagramon, de az emberek álla csak október 26-ra, a nemzetközi sütőtöknapra esett le - és alaposan meg is osztotta a netezőket.

Vannak, akik szerint csodás, és azonnal kóstolásra buzdítanak, vannak viszont, akik szerint annyira bizarr és a hagyományostól eltérő, hogy le vele.

Az instavideóért katt a kép közepére!

Ezeket olvastad már?

via metro, fotó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!