Az egyetlen trükk az eltömődött lukú sajtreszelődhöz

Mindig betömődik sajtreszelés után a reszelőd? Minden lukból egyenként kell kisúrolnod, ami beleragadt? Ezzel a természetes anyaggal megoldhatod ezt a gondodat.

Bizony, ezt az anyagot úgy hívják: citrom. Ha nem tudod kitisztítani a reszelőlukakból a sajtot mosogatószeres szivaccsal, mert a szivacs is a lukakba ragad, felsérted az ujjad, illetve meg se mozdul a beszáradt sajt, dörzsöld be egy fél citrommal, hiszen

a citrom természetes savas kémhatásával oldja a (sajtban levő) zsírt, a friss citromrostok pedig ledörzsölik a fém reszelő felületét, és befészkelik magukat a lukakba is.

1. Végy egy gerezd vagy egy fél citromot.

2. Dörzsöld be vele az eltömődött reszelő felületét, hagyd, hogy belemenjenek a rostok a lukakba.

3. Hagyd kicsit állni, és mosd le forró vízzel.

Ha NAGYON nem megy a dolog, mert a sajt már beleszáradt, előtte mártsd SÓBA a citromod!

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek