Az egyetlen trükk az eltömődött lukú sajtreszelődhöz

Mindig betömődik sajtreszelés után a reszelőd? Minden lukból egyenként kell kisúrolnod, ami beleragadt? Ezzel a természetes anyaggal megoldhatod ezt a gondodat.

Bizony, ezt az anyagot úgy hívják: citrom. Ha nem tudod kitisztítani a reszelőlukakból a sajtot mosogatószeres szivaccsal, mert a szivacs is a lukakba ragad, felsérted az ujjad, illetve meg se mozdul a beszáradt sajt, dörzsöld be egy fél citrommal, hiszen 

a citrom természetes savas kémhatásával oldja a (sajtban levő) zsírt, a friss citromrostok pedig ledörzsölik a fém reszelő felületét, és befészkelik magukat a lukakba is.

1. Végy egy gerezd vagy egy fél citromot.

2. Dörzsöld be vele az eltömődött reszelő felületét, hagyd, hogy belemenjenek a rostok a lukakba.

3. Hagyd kicsit állni, és mosd le forró vízzel.

Ha NAGYON nem megy a dolog, mert a sajt már beleszáradt, előtte mártsd SÓBA a citromod!

...ez is érdekelhet!

via thekitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

e.bari
e.bari p, 2017-05-19 10:14

Hogy szárad bele a sajt? Hogy sérti fel az ujjamat? Nem értem, nekem ezzel sosem volt semmi gondom. Nyilván nem reszelés irányába sikatolok... :-D