Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mutatjuk, milyen menü lesz az első hazai finn pop-up étteremben

Egy finn pop-up étterem lehet az idei ELEVEN Tavasz fesztivál különlegessége. 

A Soppa névre hallgató, egyszeri étterem a budapesti Finn Nagykövetség udvarán nyílik meg (Kelenhegyi út 16/a) május 20-án. A menü finn lazacleves és finnes desszert lesz. A finom falatok mellett bolhapiac, aszfaltfestés, színezés és finn kugli is szerepel még a programok között. Mivel ősszel Finnország lesz az ELEVEN fesztivál vendége, ezért már tavasszal kaphatunk egy kis ízelítőt az északi országból. (Finnország idén ünnepli államiságának 100. évfordulóját, ezért látja őket vendégül ősszel a Bartók Béla Boulevard.)

Az ételeket részben a Finn Nagykövetség séfje, részben pedig egy finn vendéglátóipari főiskola diákjai készítik, akik minden évben tanulmányi gyakorlat keretében érkeznek ide. A séf, Niko Tähti, fiatal kora (25 éves) ellenére nagyon gyakorlott szakács, többször szerepelt már magyar tévéműsorokban is.

Niko nagy hangsúlyt fektet a kiváló minőségű alapanyagokra, amelyeket innovatív módon használ fel.

A desszertekhez például saját kezűleg gyűjti és szárítja a zuzmót, de nagy tapasztalata van abban is, hogyan lehet magyar alapanyagokból finnes ételeket készíteni, és hogy mit mivel lehet helyettesíteni.

De nemcsak finn ízeket lehet kóstolni a Bartók Béla Boulevard-on, hanem rengeteg jó bort is, amikhez különleges történeteket is kaphatunk például a Bor és Kézműves Műhelyben. A Hadik kávéházban kimondottan az ELEVEN Tavaszra készülnek ebédspecialitások, amiket szintén érdemes lehet megkóstolni. A Danubius Hotel Gellértben pedig Amerika ízei elevenednek meg, a hamburgertől kezdve a BBQ oldalason át a muffinig hangulatos dixieland zene társaságában.

A kulináris kalandozások mellett több mint 20 helyszínen több mint 60 program közül lehet még válogatni a 2 nap során az idei ELEVEN Tavasz fesztiválon, Budapesten a Bartók Béla úton. A kétnapos esemény keretében megszépül az utca is: street art alkotásokkal és köztéri installációkkal is lehet majd találkozni a budai főutcán.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!