Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4+1 isteni túróstáska-lelőhely a városban

Nehéz feladattal néztünk szembe, hiszen feltérképeztük a város legfinomabb túrós batyujait, azokat, amelyekben biztosan nem fogtok csalódni!
Három Tarka Macska

A Három Tarka Macska minősége semmit sem változott a nyitás óta, legalábbis ami a túrós táskát illeti. A tészta még mindig elképesztően ropogós, és könnyű, szaftos a túrótöltelék. Igaz, a kóstoltak közül az egyik legdrágább is, hiszen itt egy túrós batyuért 490 forintot kell fizetned.

Jacques Liszt – Misi a pék

Az ember már akkor tudja, hogy itt csupa jóra számíthat, amikor belép az üzletbe, hiszen jobb oldalt egy óriás üvegfal mögött, mindenfajta takargatás nélkül lehet csodálni a készülő péksüteményeket és kenyereket, na meg pékünket, Misit. A túrós batyu nem is okoz csalódást!

Panificio il Basilico (Városmajor)

Kissé kilóg a sorból a Panificio, hiszen ottjártunkkor már nem volt a klasszikus túrós táskából, így „kénytelenek” voltunk a málnásat kóstolni. Fontos megemlíteni, hogy a többitől eltérően itt nem leveles, hanem kelt tésztából készül ez a péksütemény. A málnás változat nem túl édes, a gyümölcstől kicsit fanyar, a tészta pedig hihetetlenül puha és omlós. Garantáltan az egyik legjobb!

Szerelmes Levél (Pékműhely)

A Pékműhely irányítása alá tartozó Szerelmes Levélben sem lehet panasz a túrós batyura (ahogy a többi pékárura sem). Itt kicsit édesebb a töltelék, és felhívnám a figyelmet, hogy elvétve egy-két mazsolát is rejt a táska. A méretével nem lesz világbajnok, hiszen nagyjából fele akkora, mint mondjuk amit a Tarka Macskában adnak, igaz, az ára is a legalacsonyabb, 250 forint. Szóval a túrósbatyu-fanok készüljenek: itt tuti repetáznak majd!

Jégbüfé

A Jégbüfé a valódi kakukktojás a többikhez képest, hisz itt nem egy kézműves pékségről beszélünk. Ők abszolút a retró vonalon mozognak, és nincs is ezzel semmi baj, sőt, a klasszikus sulibüfés túrós táska hangulatát hozzák rengeteg nosztalgiával, és ez pont így van jól, hiszen elég tisztességes túrós batyut kapunk tőlük is! 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!