Őrjítő jalapeno poppers golyó formában - ez lesz a kedvenc nyár végi snacked!

A jalapeno popperst nem volt nehéz megkedveltetni a hazai közönséggel, készítettem hát egy még gyorsabb verziót, mert a VB-nek ugyan vége, de a nyár azért még tart!

A nyárhoz valahogy jobban illik a junk food, mint a hűvösebb, őszi-téli napokhoz - bár tény, hogy olyankor is nagyon jól tud esni egy forró, totyakos szendvics vagy hamburger. Ilyenkor sok a buli, a spontán összejövetel, könnyebben kimozdulunk, mint a novembertől-márciusig tartó ködös-nyálkás időben.

Úgyhogy hiába az olajban sütés, én most a nyár végére időzítettem ezeket az elképesztően finom, nyúlós, pikáns, roppanós baconnal turbózott kalóriabombákat.

A receptet itt találod

Az ötlet onnan jött, hogy nagyon szeretem a jalapeno popperst, és van is hozzá egy tökéletes receptem, de ritkán készítem, leginkább jalapenohiány miatt. Néha bele lehet ugyan futni egy-egy nem szakboltban is, de általában olyan pofátlan áron adják, hogy annyiért inkább nem veszek belőle akkora mennyiséget, ami egy tisztes adag jalapeno poppershez kellene - ha már egyszer bebüdösítem a konyhámat, nem fogok nekiállni 6 darabot kisütni. Az ehhez való mennyiségekből viszont tisztességes adag lesz, és összesen 3 árva jalapeno kell bele, annyi még belefér.

A receptért ide kattints!

A vele való macera sem sokkal több, pedig nem bánnám, ha a kellemetlen panírozós részeket át lehetne ugrani. Arra kell csak figyelni, hogy tényleg jól lehűtsük a kis sajtgolyókat még a bundázás előtt, mert ha kicsit kienged, menthetetlenül szétfolyik a forró olajban, és akkor tutira elromlik a vidám délutáni kedvünk. Nem fogok hazudni, nem lesz bevett vendégváró falat, viszont annyira finom, hogy bántam volna, ha nem próbálom ki. Úgyhogy, ha valaki előtt villantani akartok egy brutálisan finom snackkel, és nem érdekel titeket a kalória, akkor mindenképpen próbáljátok ki - készítsetek mellé valami ütős kis szószt, tunkolgassatok, és gyönyörködjetek a nyúlós sajt látványában az utolsó bulis nyári napokon!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a világ leglaktatóbb szendvicse a francesinha, Portugáliából - húsimádók ide gyertek!

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek